Jeffrey Epstein'le ilişkili isimleri yayımlayan site çöktü

Kâr amacı gütmeyen Free Law Project'in işlettiği CourtListener sitesi birkaç dakika içinde çöktü

(Reuters)

Jeffrey Epstein'le ilişkili isimlerin geçtiği mahkeme belgelerinin yayımlanması sonucu belgeleri barındıran internet sitesi birkaç dakika içinde çöktü.

Kâr amacı gütmeyen Free Law Project'in işlettiği CourtListener sitesi, New York'taki Yargıç Loretta Preska tarafından görülen davada kamuya açıklanan 40 belgeyi ilk başta gösterdi.

Ancak site kısa süre sonra "Bu genellikle bakım yaparken ya da sunucumuza aşırı yüklendiğinde gerçekleşiyor" mesajıyla çöktü.

Belgeler, federal mahkeme kayıtlarına kamunın erişmesini sağlayan PACER adlı sistemde hâlâ ulaşılabilir durumdaydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yasal dosyalar Epstein mağduru Virginia Giuffre'nin, pedofil milyarderin eski iş bitiricisi ve hükümlü çocuk kaçakçısı Ghislaine Maxwell'e karşı 2015'te açtığı ve uzun süredir devam eden iftira davasının parçası.

Dava 2017'de sonuçlansa da Maxwell'in avukatları isimlerin gizli kalmaya devam etmesi için çaba göstermişti. Avukatların itirazı 2022'de, Maxwell'in hüküm giyip 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasından bir yıl sonra kaldırılmıştı.

Aralıkta New York Yargıcı Loretta Preska, davayla bağlantılı materyallerin gizliliğinin kaldırılmasına karar vermişti.

Giuffre, Maxwell'e karşı hukuk davasını ilk 2015'te, eski sosyetenin sözcüsünün Giuffre'nin iddialarını "bariz yalanlar" diye nitelendirmesinin ardından açmıştı.

Bu hukuk davası, Maxwell aleyhindeki ceza davasının güçlendirilmesini sağlamış ve daha sonra Maxwell, reşit olmayan kız çocuklarının seks amaçlı insan kaçakçılığına dahil edilmesiyle ilgili 5 yasal suçlamayla 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Maxwell daha sonra bu hükmü temyize götürmüştü.

Giuffre ardından Prens Andrew'a da cinsel saldırı ve duygusal sıkıntıya neden olma gerekçesiyle dava açmış ve bu dava da 2022'de sonuçlanmıştı. Prens Andrew cinsel istismar iddialarını kesin bir dille reddediyor.

Öte yandan Giuffre v. Maxwell davasında yer alan yüzlerce isim gizli kaldı. Epstein hakkındaki soruşturmasıyla milyarder pedofilin 2019'da tutuklanmasına yol açan The Miami Herald, davayla ilgili tüm belgelerin yayımlanması için ilk olarak 2018'de dava açmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU