Yılan hikayesine dönmüştü: Coppola'nın yeni filminden haber var

Baba'nın yönetmeni 120 milyon dolarlık filmiyle ilgili açıklama yaptı

Coppola, gişe canavarı filmlerin doğasına dair eleştirel açıklamalar yapmış ve çok iyi yönetmenlerin yeteneklerini ziyan ettiğini söylemişti (AFP)

Usta yönetmen Francis Ford Coppola, izleyicilere "sıradışı" epik filmi Megalopolis'e hazır olmalarını söylüyor.

84 yaşındaki auteur, konuk olduğu Accutron podcast'i sırasında, prodüksiyonu Mart 2023'te tamamlanan 120 milyon dolarlık filminin 2024'te vizyona gireceğini doğruladı.

"Bekleyin ve görün"

"Sadece birkaç ay sonra vizyonda olacak" diyen Coppola, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Tek söyleyebileceğim, filmdeki oyuncuları çok sevdiğim. Sıradışı ve asla sıkıcı değil. Bunun dışında, bekleyin ve görün.

Megalopolis'in başrollerinde Adam Driver, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Laurence Fishburne, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Chloe Fineman, Kathryn Hunter ve Dustin Hoffman yer alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin yardımcı oyuncu kadrosunda da DB Sweeney, Talia Shire, Jason Schwartzman, Bailey Ives, Grace Vanderwaal, James Remar ve Giancarlo Esposito gibi ünlü isimler var.

Coppola'nın hem yazıp hem yönettiği Megalopolis'in çekimleri Atlanta ve New York'ta gerçekleştirildi. 

Filmin resmi özeti şöyle: 

Roma'nın kaderi, siyasi hırs, deha ve tehlikeli aşkın bu destansı hikayesinde kendi sosyal sorunlarını çözemeyen modern bir dünyaya musallat oluyor.

Baba'nın (The Godfather) yönetmeni Mayıs 2023'te Deadline'a verdiği röportajda Megalopolis'i bir "aşk hikayesi" diye tanımlamıştı.

"Oyuncularımı seviyorum"

Coppola, "Benim bakış açıma göre, programa uydum, ki büyük ve zor bir filmde bunu yapmak zordur" diyerek ekledi:

Oyuncularımı seviyorum ve içlerinde değiştirebileceğim kimse yok. Film beklentilerimin ötesinde bir tarza sahip. İçtenlikle böyle hissediyorum. En önemli şey, sonunda bir araya gelip çiçek açtığında filmin sahip olabileceği hayat.

Filmin başrol oyuncularından Driver, Collider'a yaptığı açıklamada Megalopolis'in hikaye anlatımında kesinlikle "risk aldığını" söyleyerek filmi "çok yaratıcı, büyük, epik ve cesur" olduğu için övmüştü.

"Tanıdığım en filozof insan"

Driver, Coppola'nın prodüksiyonu için şunları söylemişti: 

Kendisi finanse ettiği için çekim süreci, yaşadığım en iyi çekim deneyimi olmasa da en iyi deneyimlerden biri oldu. Ve o tanıdığım en cömert, en filozof insan. Bu süreci ve filmi onunla birlikte yapmayı çok sevdim. Onunla konuşmayı seviyorum.

Megalopolis, devasa bütçesinin neredeyse tamamını kendisi finanse eden Coppola için bir tür tutku projesi. 

Megalopolis daha önce filmin bütçesinin önemli ölçüde arttığı ve ekipteki tüm departmanların ya kovulduğu ya da istifa ettiği haberleriyle manşetlere taşınmıştı. 


Independent Türkçe, IndieWire, Collider, ComicBook.com, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU