Çin merkezli elektrikli otomobil üreticisinin satışları Tesla'yı geçti

Şirket yılın son çeyreğinde 526 bin araç sattı

BYD'nin satışları yüzde 73 arttı (Reuters)

Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD, 2023'ün son çeyreğinde Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla'dan daha fazla satış yaptı.

BYD'den pazartesi gübü yapılan açıklamada, son çeyrekte 526 bin tam elektrikli otomobil satışı yapılarak rekor kırıldığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Böylece Çin merkezli şirket, ilk kez bir çeyrekte Tesla'nın satış rakamlarını geride bırakmayı başarmış oldu.

2023'ün tamamına bakıldığı zaman Tesla satışları halen daha fazla olsa da, ABD merkezli şirketin borçlanma maliyetlerindeki artış nedeniyle talep sıkıntısı yaşadığı biliniyor.

Satış rakamlarıyla ilgili salı günü bir açıklama yapan Tesla, 2023'ün son çeyreğinde 484 bin 500, tamamındaysa 1,8 milyon araç satıldığını duyurdu.

Elon Musk, geçen yıl ocakta 2 milyon araç satışını hedeflediklerini söylese de, uzmanlar 2022'ye göre yüzde 20 artan Tesla'nın satış performansının beklentilerin üzerinde olduğunu belirtiyor.

BYD'nin yıl boyunca sattığı araçların sayısıysa 3 milyondan fazla. Ancak bu araçların içinde hibrit modeller de bulunuyor.

Şirketten yapılan açıklamada yıl boyunca satılan tam elektrikli otomobil sayısının 1,6 milyon olduğu belirtildi.

1995'te kurulan BYD, ilk olarak akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve diğer elektronikler için yeniden şarj edilebilir bataryalar üretiyordu.

Sektör analistleri elektrikli araçların en pahalı parçası olan bataryaların şirket içinde üretilmesinin BYD'nin en önemli avantajı olduğunu belirtiyor.

Elektrikli araç piyasasındaki birçok şirket, bataryaları üçüncü parti üreticilerden satın alıyor.


Independent Türkçe, BBC, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU