Uzmanlar "yarılanma" sonrası Bitcoin fiyatında tarihi değişim bekliyor

4 yıl önceki son yarılanmanın ardından fiyat 5 kat artmıştı

(Unsplash)

Bitcoin'in temel ağındaki değişime çok az kaldı ve bu, kripto para biriminin işleyişini sonsuz dek değiştirecek. Bazı analistler, bunun gelecekteki fiyat gidişatı üzerinde de büyük bir etkisi olacağını tahmin ediyor.

Bilindiği gibi Bitcoin yarılanması, kripto madenciliği yoluyla ortaya çıkan yeni Bitcoin sayısını yarıya indirecek. Arzdaki bu azalma, 2009'daki başlangıcında Bitcoin'e doğrudan kodlanmıştı ve kabaca her 4 yılda bir gerçekleşiyor.

2020'deki son yarılanmanın ardından Bitcoin fiyatında 5 katlık artış gerçekleşmişti. Bu artış, önceki her yarılanmadan sonra rekor kıran ralliler görülen modele uymuştu.
 

 

Kripto platformu CoinCorner'ın CEO'su Danny Scott, The Independent'a, "Tarih tekerrür etmez, kafiye yakalar. Yani ayrıntılar, koşullar ve ortamlar değişse de yine de pek çok benzerlik gösterecek" dedi.

Bitcoin dünyasının dışındaki insanların çoğu yarılanmanın ne olduğunu ya da oynadığı rolü anlamıyor. Yarılanma, orta ve uzun vadeli bir görünümde arz ve talep nedeniyle doğal olarak fiyatı artırıyor ve bu da fiyatın önceki tüm zamanların en yüksek seviyelerini aşmasıyla yeni insanları getiriyor. Bu yüzden dolaylı olarak yatırımcı duyarlılığını ve piyasa spekülasyonunu şekillendirmede büyük bir rol oynuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

19 Nisan Cuma günü gerçekleşmesi planlanan en son Bitcoin yarılanması, martta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan kripto piyasasının zaten canlı olduğu bir dönemde geliyor.

Ocakta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ilk Bitcoin spot borsa yatırım fonlarını (ETF'ler) onaylayarak piyasaya ilk kez milyarlarca dolar değerinde kurumsal yatırım getirmişti. Talepteki bu artış, arzdaki yaklaşan azalmayla birleştiğinde, bazı analistlerin Bitcoin'in gelecek aylarda yeni zirvelere ulaşabileceğine inanmasına yol açtı.

Blok zinciri firması Komodo Platform'un baş teknoloji sorumlusu Kadan Stadelmann, The Independent'a, "Tarihsel olarak, her yarılanma olayından sonra Bitcoin'in değeri arttı. Yüksek kurumsal ilgi göz önüne alındığında, bu trendin mevcut piyasa döngüsü sırasında da devam etmesi muhtemel" dedi.

Router Protocol'ün CEO'su Ramani Ramachandran ise şunları ekledi: 

Kurumsal talep bu yarılanma sırasında gerçekten mevcut olacak ve şimdiden önceki her yarılanmadan sonra görülen büyük perakende talebini geride bırakabilecek gibi görünüyor. Bu iki gücün birleşimini izlemek son derece ilginç olacak.

Kurumsal yatırımcılar ve varlık yöneticileri arasında kısa süre önce yapılan bir ankete katılanların yüzde 69'u Bitcoin'in yarılanmasının kripto para birimine yatırımı artıracağını düşünüyor. Ankete katılanların yalnızca yüzde 2'si bunun yatırımlarda bir azalmaya yol açacağını düşündüklerini söyledi.

Dijital varlık yönetimi firması Nickel'in araştırması, diğer kripto para birimlerinin de yarılanmadan faydalanacağını ve kripto alanına yönelik ilginin artmasının Ethereum (ETH) gibilerini yükselteceğini ortaya koydu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU