Havalimanından çalınan valizini, AirTag sayesinde hırsızın evine kadar takip etti

Bu kullanışlı cihaz, başka bir yolcunun eşyalarının bulunmasını da sağladı

(AP)

Bu bayram sezonunda, uzun seyahat günlerinin bir havayolu acentesiyle konuşarak ve mağazaya giderek sona ermemesini uman binlerce kişi, dünyanın dört bir yanındaki havalimanlarındaki bagaj taşıma bandında nefeslerini tutarak valizlerinin gelip gelmeyeceğini bekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güney Carolinalı Gavino ailesi de bunlardan biriydi. Queen City News'e konuşan aile, Noel'den önceki hafta sonu ABD'nin Kuzey Carolina eyaletindeki dağların tadını çıkarmak üzere yola çıktıklarını ve bavullarından birinin varış noktasına ulaşmadığını söyledi.

Ancak bazı kullanışlı teknolojiler ve biraz sabır sayesinde kısa süre içinde çantalarına kavuştular; üstelik havayolu şirketinin müşteri hizmetlerini beklemelerine bile gerek kalmadı.

Charlotte Gavino, ailesinin tatil için yola çıkmasından sadece bir gün önce kişisel eşyalara takılabilen ve Apple cihazlarla izlenebilen küçük bir takip cihazı olan Apple AirTag satın aldığını yayın kuruluşuna söyledi.

Gavino, yayın kuruluşuna yaptığı açıklamada, valizin kaybolması halinde kullanışlı olacağını düşünerek uçuşlarının sabahında ebeveynlerinin valizine bir tane AirTag yerleştirdiğini söyledi. Gavino, 22 Aralık'ta bavulları bagaj taşıma bandına ulaşmadığında AirTag'i takip etti ve yakındaki bir yerleşim bölgesine doğru yola çıktığını keşfetti.
 

Apple AirTag
Apple AirTag, kişisel eşyalara takılabilen ve Apple aygıtlarla izlenebilen küçük bir takip cihazıdır (Unsplash)


Gavino, Queen City News'e, "Valiz, tüm yolculuğu boyunca Gastonia ve Güney Carolina civarında görünmeye devam etti" dedi.

Gavino, yayın kuruluşuna, o öğleden sonra ailece AirTag'in peşine düştüklerini ama en sonunda net bir yer göstermeyi bıraktığını söyledi. Ancak Noel günü bir adres göründü ve aile oraya doğru yola çıktı.

Gavino polisi aradı ve polis ailenin bavullarını bir evin içinde buldu ancak pek çok eşya kayıptı. AirTag sadece Gavino ailesinin bavulunu değil, aynı zamanda evde bulunan ve ikinci bir kurbana ait olan başka bir bavulu da kurtardı.

Queen City News'e göre şüpheli an itibarıyla uyuşturucu bulundurmak ve hırsızlık da dahil olmak üzere birçok suçlamayla karşı karşıya.

Gavino, "Adalet istedim" dedi.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU