Eleştirmenlerin beğenmediği film, 2023'te Netflix'te fırtınalar estirdi

Stranger Things'in yıldızı da rol alıyor

IMDb kullanıcıları, Meşhur Hayalet Ernest'a 6,1 puan verdi (Netflix)

Sinema yazarlarının sert eleştirilerde bulunduğu Meşhur Hayalet Ernest (We Have a Ghost), aldığı kötü tepkilere rağmen yayın platformundaki başarısını kanıtladı.

Christopher Landon'ın yazıp yönettiği film, yeni bir eve taşınan ailenin tavan arasında yaşayan hayaleti keşfetmesini merkeze alıyor.

Rotten Tomatoes puanı çok zayıf

Anthony Mackie, David Harbour, Jahi Winston, Tig Notaro, Erica Ash ve Jennifer Coolidge'in rol aldığı Meşhur Hayalet Ernest, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 42 puan alabildi. 

Netflix, 13 yaşından büyük izleyici kitlesine uygun olduğunu vurguladığı 2 saat 7 dakikalık filmin konusunu kısaca şöyle özetliyor:

Geçmişi sorularla dolu olan bir hayaletin yeni evlerine musallat olduğunu fark eden bir aile, sosyal medyada ünlü olur ama karanlık bir devlet teşkilatının da hedefi haline gelir.

Netflix etkileşim raporunu paylaştı

Netflix kısa süre önce, Ocak ve Haziran 2023 arasındaki dönem için kapsamlı izleme verileri sunan ilk etkileşim raporunu paylaştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meşhur Hayalet Ernest, aldığı tüm olumsuz eleştirilere rağmen toplam 124,4 milyon izleme saatiyle son derece başarılı bir sonuç elde etti.

Korku-komedi türündeki film, Jennifer Lopez'in başrolde olduğu aksiyon The Mother, başarılı devam filmi Extraction 2 ve Daniel Craig'in Benoit Blanc'ı canlandırdığı Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven'in (Glass Onion: A Knives Out Mystery) de olduğu listede, en çok izlenen yapımlardan biri olarak kendine yer buldu.

En çok izlenen 8. film

Meşhur Hayalet Ernest, Ocak - Haziran 2023 tarihlerinde Netflix'in en çok izlenen 8. filmi olmayı başardı.

Çok beğenilen Ölüm Günün Kutlu Olsun (Happy Death Day) ve Sıra Dışı'nın (Freaky) yönetmeni Landon imzalı film, negatif eleştirilere aldırmayan korku hayranlarının dikkatini Netflix'te gösterime girer girmez çekmişti. 

David Harbour etkisi

Geoff Manaugh'nun 2017 tarihli kısa öyküsü Ernest'tan uyarlanan filmde popüler dizi Stranger Things'le tanınan David Harbour, hayalet rolünde izleyicilerin karşısına çıkıyor. Son sezonuyla veda etmeye hazırlanan dizideki Şerif Hopper rolüyle tanınan aktörün filmdeki varlığı da izleyicilerin ilgisini çeken unsurlardan biri oldu.

24 Şubat 2023'te gösterime giren film, halen Netflix'te izlenebilir.


Independent Türkçe, ScreenRant, Rotten Tomatoes, Netflix, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU