Aquaman 2 yerden yere vuruluyor: "Aşırı kötü"

Uzun zamandır beklenen devam filmi DC Genişletilmiş Evreni'nin sonunu ve muhtemelen Momoa'nın filme adını veren süper kahraman olarak "son gayretini" simgeliyor

Aquaman ve Kayıp Krallık (Warner Bros.)

Aquaman 2'nin bugün resmen vizyona girmesinden bir gün önce ilk eleştirel tepkiler gelmeye başladı ve yorumlardan bazıları filmin "aşırı kötü" olduğu yönünde.

Merakla beklenen vizyona girişinden çok önce, Jason Momoa'nın devam filmi zaten batan bir gemi gibi görünüyordu. 2022'de Johnny Depp ve eski eşi Amber Heard arasındaki büyük ses getiren iftira davasında önemli bir tartışma noktasıydı. Heard, Depp'in hukuk ekibinin kendisinin taciz iddialarını "aldatmaca" diye tanımlamasından sonra Aquaman'in sevgilisi Mera'yı canlandırdığı rolünün önemli ölçüde "azaltıldığını" iddia etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ardından ekimde Variety, oyuncuların setteki davranışları hakkında çarpıcı iddialar içeren bir araştırma yazısı yayımlamıştı.

The Independent'ın film eleştirmeni Clarisse Loughrey'e göre, bir zamanlar DC Genişletilmiş Evreni'ni (DCEU) ayağa kaldıran seri, (Aquaman [2018], DCEU'nun en yüksek hasılat yapan filmi oldu) yönetmen James Wan'ın Aquaman ve Kayıp Krallık'ıyla (Aquaman and the Lost Kingdom) artık "[DC] mirasının ne kadar kötü olduğunun çok güçlü bir kanıtı" haline geldi.

Filme bir yıldız verdiği eleştirisinde Loughrey, "Kayıp Krallık, DCEU'nun resmen sona erdiğini gösteriyor; stüdyonun yeni yöneticileri James Gunn ve Peter Safran her şeyi yıkıp 2025 tarihli Superman: Legacy'le yeniden başlamaya hazır" diye yazdı. 

Serinin ara sıra kazandığı başarılarla hatırlanacağını söylemek güzel olurdu (2020 yapımı Yırtıcı Kuşlar [Birds of Prey] kadar iyi bir çizgi roman filmi zor bulunur) ama Kayıp Krallık, başarısızlıklarını o kadar açık bir şekilde ortaya koyuyor ki mirasının ne kadar kötü olduğunun çok güçlü bir kanıtı gibi hissettirmesi çok zor.

BBC'den Nicholas Barber, Aquaman 2'nin "asla orijinal ya da dürüst bir şey denemediğini" savundu. Barber, "Aquaman ve Kayıp Krallık'ta eğlenceli, heyecan verici ya da devam filmlerinin gelmesini dilemenizi sağlayacak kadar etkileyici hiçbir şey yok" diye ekledi.

Öte yandan bağımsız film eleştirmeni David Opie, Aquaman 2'nin "aşırı kötü" olduğunu cesurca tweetledi. 

"Süper kahraman filmleri için zaten kötü olan bir yıla ne korkunç bir son" diye yakındı.

Variety'den Owen Gleiberman filmin "bocaladığını" söylerken, BleedingCool'dan Kaitlyn Booth, X'te yapımı "karman çorman bir film" diye niteledi. Booth, "Hikayede, özel efektlerde ve sonunda, hiçbirinin önemi yok ya da hiçbir şey ifade etmiyor çünkü hepimiz bunun aslında söz konusu son hakkında söyleyecek hiçbir şeyi olmayan bir bölüm sonu olduğunu biliyoruz" diye ekledi.

Olumsuz eleştirileri göz ardı edip  Aquaman 2'nin "harika" olduğunu söyleyen bir avuç eleştirmen vardı. Next Big Picture'dan Dan Bayer, X'te "Kimin ne dediği umurumda değil, #Aquaman2 ilki kadar iyi olmasa da harika" diye yazdı.

Insider muhabiri Kirsten Acuna, "Aslında iklim değişikliğinin tehlikeleri hakkında olan eğlenceli, saçma bir patlamış mısır filmi" yorumunu yaptı. 

Jason Momoa her zamanki gibi nefis ve filmi izlemeye değer kılıyor. Kasıtlı olsun ya da olmasın, devam filmi çok sayıda potansiyel mim içeriyor. OG kadar iyi değil ama DCEU için tuhaf bir uğurlama.

Aquaman 2 bugün vizyona girdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU