Ünlü yıldız 1990'ların kült geriliminin finaline açıklık getirdi

1993 yapımı uyarlamada Denzel Washington ve Julia Roberts başrollerdeydi

Filmin yönetmenliğini, Başkanın Bütün Adamları ve Sophie'nin Seçimi'yle tanınan Oscar adayı Alan J. Pakula üstlenmişti (Warner Bros)

Julia Roberts, Denzel Washington'la birlikte rol aldıkları gerilim Pelikan Dosyası'nın (The Pelican Brief) merak edilen finaliyle ilgili kesin bir açıklama yaptı.

Karakterlerin akıbetine değindi

1993 yapımı filmde Roberts'ın canlandırdığı hukuk öğrencisi Darby Shaw, iki Yüksek Mahkeme üyesinin öldürülmesiyle ilgili şüphelerini bir dosyada toplayınca, katillerin hedefi haline geliyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Washington'ın canlandırdığı cesur gazeteci Gray Grantham ise Shaw'un hedef alınmasının ardındaki gizemi araştırırken, her ikisinin de muhtemel tehlikeleri nasıl sağ salim atlatabileceğini çözmeye çabalıyordu.

Entertainment Weekly'nin sorularını yanıtlayan Roberts, kült gerilimin sonunda Darby ve Gray'in akıbetine değindi.

Roberts, karakterlerinin filmin sonunda birbirlerine aşık olduklarını söyledi.

"Bana göre, filmin sonunda kesinlikle birlikteler" diyen 56 yaşındaki aktris, iki karakterin beraber televizyon izlediğini belirterek ekledi: 

Kadın televizyonda onu izliyor. Sonra gazeteci, Denzel'a 'Kaynağınız gerçek olamayacak kadar iyi görünüyor' diyor. O da sadece Denzel'ın yapabileceği bir şekilde 'Kesinlikle öyle olabilir' diyor. Sonra ağır çekimde, yanaklarım pembeleşmiş bir şekilde başımı öne eğiyorum ve bu bana her şeyi anlatıyor. Bence adam ona aşık. Kız da ona aşık.

Pelikan Dosyası'ndaki rollerinden bu yana hem Roberts hem de Washington, kariyerlerini başarıyla sürdürdü.

Roberts komedi ve dramalara yöneldi

Roberts, çoğunlukla komedi ve drama rolleriyle öne çıkarken Washington, Pelikan Dosyası'na benzer gerilimlere ve çok sayıda aksiyon filmine yöneldi.

68 yaşındaki Washington, son olarak Ridley Scott imzasını taşıyan ve merakla beklenen devam filmi Gladyatör 2'de (Gladiator 2) rol alıyor.

Amerikalı yazar John Grisham imzasını taşıyan 1992 tarihli gerilim romanından uyarlanan Pelikan Dosyası, 195 milyon doları aşkın hasılat yapmıştı.

Filmde Roberts ve Washington'a Sam Shepard, John Heard, Tony Goldwyn, Stanley Tucci ve Cynthia Nixon gibi isimler eşlik etmişti.


Independent Türkçe, ScreenRant, Entertainment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU