Squid Game'in galibi hâlâ 4,5 milyon dolarlık ödülünü alamamış

Finali 10 ay önce çekilen yarışmanın kazananı, Netflix'e seslenerek "Bana parayı göster" dedi

Prömiyerini 22 Kasım'da yapan yarışma, Netflix'in en çok izlenen diziler listesinde 93 ülkede ilk 10'a girmeyi başardı (Netflix)

Squid Game: The Challenge'ın 4,56 milyon dolarlık ikramiyesini kazanan kişi, Netflix'in yarışmasının zorlu çekimlerinin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen henüz ödülünün bir kuruşunu bile görmediğini söyledi.

55 yaşındaki Vietnam göçmeni Mai Whelan, anavatanındaki komünist rejimden kaçışının dramatik öyküsünün yanı sıra 455 diğer oyuncuyu yenmesini sağlayan kurnazlığıyla da hayranlarını kazandı. 

*Buradan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması*

Büyük yankı uyandıran finalde Mai, taş, kağıt, makas oyununda 27 yaşındaki dalış eğitmeni Phill Cain'e karşı zafer kazandı. 

"Bana parayı gösterin"

Dizinin final sahnesinde Mai, bir ATM'ye gidip bakiyesini kontrol ederken hesabında kendisini 4,56 milyon doların beklediğini görüyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kendimi Yeni Bir Başlangıç'taki (Jerry Maguire) Tom Cruise gibi hissediyorum. Bana parayı gösterin" diyen yarışmacı, son bölüm gösterildikten sonra Times'a yaptığı açıklamada hâlâ ödülünü görmeyi beklediğini söyledi.

Mai Whelan, katılımcıların imzaladığı sözleşmelerin ödülü diğer yarışmacılarla paylaşmasını yasakladığını da ekledi.

Whelan, parasını aldığında bağış yapacağını ve ayrıca Virginia'da yaşadığı yerden uzakta bir huzurevi arayacağını belirtti. 

Mai Whelan'ın 36 ve 34 yaşlarında iki kızı ve 9 yaşında bir torunu var.

"Adil bir oyun oynadık"

Yarışmada, Hawaii'deki yaşamından ve artık düşük bir maaşla yaşamak istemediğinden bahseden Cain'e karşı kazandığı zaferle ilgili konuşan Mai, bunun zekadan çok deneyimle ilgili olduğunu söyledi. 

Daha zeki olduğumu düşünmüyorum. Ondan daha yaşlıyım ve bazı şeyleri tecrübe ettim. Bu sadece bilgi... Adil bir oyun oynadık. Taş, kağıt, makasta onu çok yendiğim için kazanmayı hak ettiğimi düşünüyordu!

Program sırasında Whelan, 1975'te Vietnam'dan kaçışını ve 8 yaşındayken bir Amerikan askerinin neredeyse kendisini vurduğunu anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. 

"Ailem benimle ilişkisini kesti"

ABD'ye taşındıktan sonra Pennsylvania'ya yerleşen Whelan, 19 yaşında ABD Donanmasına katıldı ve o sırada hamile kaldı. 

Hiçbir şey bilmiyordum. Ailem benimle ilişkisini kesti, çok zordu. Annelik hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Kimsem yoktu.

Başka bir röportajda Whelan, programa katılma nedeninin para kazanmak ve inandığı amaçlara yardım etmek olduğunu söyledi. 

Bu iyi bir şey çünkü amacımı ifade etmek istiyorum, oyuna katılmamın ana nedeni de buydu, bir amaca yardım etmek, dolayısıyla şimdi kazandığıma göre tüm dünyaya kimsesizlere yardım etmek istediğimi söyleyebileceğim bir platformum var.

İkinci sezon onayını aldı

Netflix'in kurgusal olmayan dizilerden sorumlu başkan yardımcısı Brandon Riegg, rekortmen Güney Kore dizisinin realite şov spinoff'unun ikinci sezon onayını aldığını açıklamıştı.

Yeni sezonun, 2024'te gösterime girmesi beklenen Squid Game'in ikinci sezonundaki oyunlardan esinleneceği tahmin ediliyor. 
 

Independent Türkçe, Daily Mail, Time

DAHA FAZLA HABER OKU