ChatGPT'nin "tembelleştiği" şikayetlerine OpenAI'dan yanıt

(AFP)

OpenAI, ChatGPT'nin "tembelleştiği" yönündeki şikayetleri araştırdığını açıkladı.

OpenAI'ın GPT-4 modeli üzerine kurulan, ChatGPT'nin en son sürümünün giderek daha fazla kullanıcısı son günlerde sohbet botunun kullanıcıların istediklerini yapmayı reddettiğinden veya sorgularını yanıtlamakla ilgilenmiyor gibi göründüğünden şikayet ediyor.

Örneğin bir kod parçası istendiğinde, sohbet botu sadece küçük bir bilgi verip ardından geri kalanını kullanıcıların tamamlamasını söyleyebiliyor. Bazıları bunu özellikle küstah bir şekilde yaptığından, mesela kullanıcılara işi kendilerinin de mükemmel bir şekilde yapabileceğini söylediğinden yakınıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çok sayıda Reddit başlığında ve hatta OpenAI'ın kendi geliştirici forumlarındaki gönderilerde kullanıcılar, sistemin faydasının azalmasından şikayet ediyor. Ayrıca kullanıcılar, ChatGPT'nin daha verimli olması ve uzun cevaplar vermemesi için OpenAI'ın bu değişikliği kasten yaptığına dair spekülasyonlar ortaya atıyor.

ChatGPT gibi yapay zeka sistemlerinin, onları işleten şirketler için son derece maliyetli olduğu iyi biliniyor ve bu nedenle sorulara ayrıntılı yanıtlar vermek ciddi derecede işlem gücü ve hesaplama süresi gerektirebiliyor.

Halihazırda ChatGPT'nin yaratıcısı OpenAI, sistemle ilgili şikayetlerin farkında olduğunu belirtti. Fakat şirket, modelin farklı davranma nedenini açıklayabilecek herhangi bir değişiklik yapılmadığını ifade etti.

Şirket Twitter/X'te "GPT4'un tembelleştiğine dair tüm geri bildirimlerinizi duyduk!" dedi.

Modeli 11 Kasım'dan beri güncellemedik ve bu kesinlikle kasıtlı değil. model davranışı öngörülemez olabilir ve bunu düzeltmeye çalışıyoruz.

OpenAI, şikayetlere ikna olup olmadığına ve ChatGPT'nin, sorgulara yanıt verme şeklini değiştirdiğini düşünüp düşünmediğine dair bir belirti göstermedi.

Şirket, CEO Sam Altman'ın şirketten ayrılmaya zorlanması ve birkaç gün sonra tekrar katılmasıyla çalkantılı birkaç hafta geçiriyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU