Netflix'ten Squid Game: The Challenge açıklaması

22 Kasım'da prömiyerini yapan yarışma, 93 ülkede en çok izlenenler listesinde yer aldı

Yarışmanın ilk sezonunda nakit ödülün 4,56 milyon dolar olacağını öğrenen 100 binden fazla kişi başvuruda bulunmuştu (Netflix)

Netflix, Squid Game'e doyamıyor... Rekortmen Güney Kore dizisinin realite şov spinoff'u Squid Game: The Challenge, ikinci sezon onayını aldı.

Squid Game: The Challenge 22 Kasım'da prömiyerini yaptı ve ilk haftalarında Netflix'in en çok izlenen diziler listesinde zirveye yerleşti. 

93 ülkede ilk 10'da yer almayı başaran yarışmayla ilgili açıklama, Netflix'in kurgusal olmayan dizilerden sorumlu başkan yardımcısı Brandon Riegg'den geldi. 

Squid Game'in ikinci sezonundaki oyunlardan esinlenecek

Riegg, yarışmadaki Kırmızı Işık, Yeşil Işık oyununa gönderme yaparak şöyle dedi: 

Netflix'te gösterime soktuğumuz en iddialı senaryosuz dizi olan Squid Game The Challenge'ın ikinci sezonuna yeşil ışık yakma kararımızda hiçbir kırmızı ışık yoktu.

Açıklama şöyle devam etti: 

Kore'deki ekibimiz, Studio Lambert ve The Garden'daki yapımcılarımızla birlikte bu destansı yarışmayla Squid Game serisine devam edeceğimiz için çok heyecanlıyız.

Yeni sezonun, 2024'te gösterime girmesi beklenen Squid Game'in ikinci sezonundaki oyunlardan esinleneceği tahmin ediliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Squid Game halen Netflix'in tüm zamanların en popüler dizisi olma rekorunu elinde tutarken, Wednesday'in bu yılki ilk sezonu ikinci sırada yer alıyor.

Squid Game'in yarışma versiyonu The Challenge'da 456 oyuncu, diziden esinlenen oyunların yanı sıra şaşırtıcı yeni eklemelerle yarışıyor ve rakipleri elenirken stratejileri, ittifakları ve karakterleri teste tabi tutuluyor.

Yarışmaya başvurmak isteyenlere açık çağrı

Netflix, SquidGameCasting.com adresinde The Challenge'ın ikinci sezonu için gerçekleşecek seçmelerle ilgili açık çağrıda bulundu.

Yarışmaya katılmak isteyenler dünyanın her yerinden başvuruda bulunabiliyor.

Koşullar tartışma yaratmıştı

Squid Game: The Challenge'a katılıp elenen bazı yarışmacılar, daha önce yeni spinoff'la ilgili konuşmuş ve çekimlerin gerçekleştiği koşullardan şikayet etmişti.

Kırmızı Işık, Yeşil Işık oyununu anlatan bir yarışmacı, Variety'ye şunları söylemişti: 

Bu bir oyun değil. Eğlence artık yok oldu. İnsanlara dondurucu soğukta sadece bir eşofman ve iki çift çorapla durmaları gerektiğini söyleyemezsiniz.

Bir diğeriyse koşulların "kesinlikle insanlık dışı" olduğunu iddia ederek oyunun ikinci turunda 4 kişinin bayıldığını belirtmişti.

"İnsanlar sinek gibi düşmeye başladı"

İddia sahibi, bir kızın bayıldığını gördüklerini ve başının yere çarptığını duyduklarını söylemişti: 

Ama sonra biri geldi ve oyun duraklatılmadığı için pozisyonumuzu korumamızı söyledi. Ondan sonra insanlar sinek gibi düşmeye başladı.

Netflix ve dizinin yapımcıları Studio Lambert ve The Garden, yaptıkları açıklamada "set çok soğuk ve katılımcılar buna hazırlıklı olsa da ciddi yaralanma iddialarının gerçeği yansıtmadığını" söylemişti.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU