Cobra Kai yaratıcılarının yeni Netflix dizisine eleştiri yağmuru

"Tatsız ve fazla abartılı" bulunan dizi "saçmalıklar yığını" diye nitelendirildi

Süreleri 43 ve 58 dakika arasında değişen 8 bölümden oluşan dizi, IMDb kullanıcılarından da 6,5 puan alabildi (Netflix)

Netflix'in gösterime girer girmez en çok izlenenler listesinde hızla yükselen dizisi Obliterated hem olumlu hem de olumsuz eleştiriler alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cobra Kai'ın yaratıcıları Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg ve Josh Heald imzasını taşıyan Obliterated, Las Vegas'ı havaya uçurmak isteyen teröristlerin izini süren bir ekibi konu alıyor. 

Shelley Hennig, Nick Zano ve Terrene Terrell'ın oyuncu kadrosunda yer aldığı aksiyon komedisinin 8 bölümlük ilk sezonu 30 Kasım'da gösterime girdi.

Netflix, bazı eleştirmenlerin "müstehcen" ve "saçmalıklar yığını" diye nitelediği dizinin konusunu kısaca şöyle özetliyor:

Günahlar Şehri'ni ölümcül bir tehlikeden kurtaran bir özel kuvvetler ekibi, büyük bir partiyi hak etmiştir. Ancak gerçek tehdit ortaya çıkınca bir an önce ayılmaları gerekir.

Obliterated, prömiyerinin ardından karışık tepkiler aldı. 

"Kötü, hem de çok kötü"

Telegraph yazarı Anita Sing, bir yıldız verdiği Obliterated hakkında şu yorumu yaptı:

Felekten Bir Gece'yle (The Hangover) Steven Seagal'ın filmlerini bir araya getirmenin mümkün olduğunu düşünmüyordum ama işte buradayız.

The Spool'dan Tim Stevens'ın yorumu da kısa ama acı oldu:

Obliterated kötü. Hem de çok kötü.

Dizi, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 47 puan alabildi. Eleştirmenlerin çoğunlukla olumsuz yorumlarda bulunduğu Obliterated'in izleyici puanıysa bundan çok daha yüksek. Dizinin skoru 82. 

İkinci sezon hazırlıkları başladı bile

Dizinin ilk sezonu henüz gösterime girmiş olsa da Heald, Hurwitz ve Schlossberg, Obliterated'ın ikinci sezonunun neye benzeyebileceği hakkında konuşmaya başladı bile.

Yaratıcılara göre Obliterated, her sezon özel kuvvetlerin farklı bir şehirde yeni bir mücadeleye girdiği bir antoloji dizisine (belirli bir ana temaya dayalı, genellikle her bölümü farklı bir hikayeye ve karakterlere sahip dizi) dönüştürülebilir. 

Schlossberg, kendisinin ve ortak yaratıcılarının Obliterated'ın gelecekteki potansiyel çekim lokasyonları için "Ibiza, Miami, Rio de Janeiro, Cabo San Lucas'a baktıklarını" söyledi.


Independent Türkçe, ScreenRant, Rotten Tomatoes, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU