Ünlü gazeteci, Baby Reindeer'a ilham veren ısrarlı takipçiyle konuştu

Netflix yapımının yaratıcısı, "Dizimizin amacı bu değil" demişti

Baby Reindeer'daki ısrarlı takipçi Martha Scott rolünü 38 yaşındaki aktris Jessica Gunning canlandırıyor (Netflix)

Netflix'in çok konuşulan dizisi Baby Reindeer yine manşetlerde...

İskoç komedyen Richard Gadd'ın 6 yıl süren travmatik ısrarlı takip olayından esinlenerek yarattığı ve başrolünde oynadığı mini dizi, 11 Nisan'daki ilk gösteriminin ardından büyük yankı uyandırdı. 

Baby Reindeer, üç hafta boyunca yayıncı kuruluşun izleme listelerinde zirveye yerleşti.

İnternet hafiyeleri cadı avı başlattı

Gadd'ın gerçek bir suç hikayesi yaratmak için kişisel deneyimlerinden yararlanması nedeniyle gazeteciler ve internet hafiyeleri, Baby Reindeer'daki karakterlerin ardındaki gerçek kişilerin izini sürmeye çalıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özellikle iki karaktere odaklanıldı: Jessica Gunning'in canlandırdığı ısrarlı takipçi Martha ve Tom Goodman-Hill'in oynadığı, Gadd'a ilaç verip cinsel saldırıda bulunan akıl hocası Darrien. 

Durum öylesine ciddileşti ki Gadd, Instagram'da hayranlarını spekülasyonları durdurmaya çağırdı çünkü masum insanlar bu karmaşanın içinde kalıyordu. 34 yaşındaki İskoç komedyen, "Dizimizin amacı bu değil" diye yazdı.

Ancak bu çağrıya herkes kulak asmadı. Britanyalı ünlü gazeteci Piers Morgan, bugün "özel" röportajıyla ilgili bir duyuru yaparak Gadd'ın ısrarlı takipçisi olduğunu iddia eden Fiona Harvey adlı kadınla görüştüğünü açıkladı.

"Açıklama yapmak istiyor"

Morgan, Piers Morgan Uncensored adlı programında çekilmiş bir fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaştı.
 


"Baby Reindeer'ın gerçek hayattaki Martha'sı Netflix'in hit dizisi hakkında ilk röportajını bana veriyor" diyen Morgan şöyle yazdı:

Fiona Harvey diyeceğini demek ve olası yanlış anlaşılmaları önlemek için açıklama yapmak istiyor. Psikopat bir ısrarlı takipçi mi? Yarın @PiersUncensored'da öğrenin.

Paylaşım viral oldu ve çeşitli tepkiler aldı. Bazıları akıl hastalığından muzdarip olabilecek biriyle iletişim kurmanın ahlaki sorumluluğunu sorguladı.

Baby Reindeer, Gadd'ın canlandırdığı Donny Dunn adlı komedyenin çalıştığı barda yalnız bir kadınla karşılaşmasını konu alıyor. 

Donny'nin ona bir fincan çay ikram ettiği bu tesadüfi karşılaşma, Martha'nın tehlikeli bir ısrarlı takipçi olduğunun ortaya çıkmasıyla içinden çıkılmaz bir hale dönüşüyor.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU