Oscarlı isim, Rocky'nin yapım aşamasını anlatan filmi yönetecek

Sylvester Stallone'un yıldızlaşan performansının perde arkası hikayesi

Rocky, 1 milyon doların altındaki bütçesiyle gişede 225 milyon dolar kazanmayı başarmıştı (United Artists)

Oscar ödüllü Yeşil Rehber'in (Green Book) yönetmeni Peter Farrelly, Sylvester Stallone'un 1976 yapımı çığır açan boks hikayesi Rocky'yi nasıl çektiğini anlatan bir film yönetmeye hazırlanıyor.

Stallone'un aksiyon kahramanı olmadan önceki günlerine odaklanacak filmin adının I Play Rocky olması planlanıyor. 

Stallone'un adının doğrudan geçmediği resmi sinopsise göre film, "yüzü kısmen felçli ve konuşma güçlüğü çeken bir aktörün, büyük bir film stüdyosunun satın almak istediği bir senaryo yazmasını ancak başrolde oynamadığı sürece senaryoyu satmayı reddetmesini" anlatıyor.

10 dalda Oscar adaylığı

Rocky, gösterime girdiği 1976'nın en büyük gişe başarısını elde etmiş, 10 dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve En İyi Film ödülünü kazanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stallone'u ya da en azından Stallone'dan esinlenen karakteri canlandıracak kişi için "oyuncu seçimleri devam ediyor" ve film, gelecek Cannes Film Festivali pazarında alıcılara sunulacak. 

Farrelly, Warner Bros.'un eski yöneticilerinden Toby Emmerich ve Christian Baha'yla birlikte yapımcılığı üstlenirken, filmin senaryosunu Peter Gamble kaleme alıyor.

Farrelly, Yeşil Rehber'in yanı sıra Ah Mary Vah Mary (There's Something About Mary), Salak ile Avanak (Dumb and Dumber) ve The Greatest Beer Run Ever gibi filmlerle de tanınıyor.

"Kendimizi şanslı hissediyoruz"

Emmerich, "Peter Farrelly'nin hem yönetmen hem de insan olarak Salak ile Avanak'ın müziklerinde onunla çalıştığımdan beri hayranıyım" diyerek ekledi:

Ama bu ilham verici senaryo için Pete'i düşünmemi sağlayan Yeşil Rehber oldu. Christian Baha ve ben, bu filmin dümeninde Pete olduğu için kendimizi şanslı hissediyoruz.

1962'de geçen Yeşil Rehber, ünlü siyah bir piyanistle beyaz şoförünün, bir turne kapsamında New York'tan ırkçı güney eyaletlerine yolculuklarını anlatıyordu.


Independent Türkçe, Variety, IndieWire 

DAHA FAZLA HABER OKU