Netflix'in rekortmen aksiyon serisini yönetmişti: Yeni projesi belli oldu

İlk 4 haftasında 99 milyondan fazla izlenmişti

Chris Hemsworth'e Olga Kurylenko, Golshifteh Farahani, Adam Bessa ve Daniel Bernhardt'ın eşlik ettiği Extraction 2, 16 Haziran 2023'te Netflix'te gösterime girdi (Netflix)

Netflix'in çok sevilen Extraction serisinin yönetmeni Sam Hargrave, gözünü başka bir seriye dikti. 

Deadline'a konuşan kaynaklar, Skydance ve Mattel Films'in, Matchbox oyuncak arabalara dayanan bir canlı aksiyon filmini yönetmesi için Hargrave'le anlaştığını aktardı.

1953'te otomotiv meraklısı Jack Odell icat etti

Habere göre, Mattel'in gişe rekortmeni Barbie'den sonraki yeni canlı aksiyon filminin senaryosunu David Coggeshall ve Jonathan Tropper kaleme alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkçe'de "kibrit kutusu" anlamına gelen Matchbox markası, 1953'te otomotiv meraklısı Jack Odell tarafından icat edilmişti. Odell, sadece bir kibrit kutusuna sığacak kadar küçük oyuncakları okula götürmesine izin verilen kızının sorununu çözmeyi amaçlamıştı.

Dünya genelinde her saniyede iki Matchbox araba satılıyor.

Matchbox, Barbie'nin milyar dolarlık başarısının ardından geliştirilmekte olan ve aralarında American Girl, Barney, Hot Wheels, Magic 8 Ball, Masters of the Universe, Thomas & Friends ve UNO'nun da bulunduğu çok sayıda Mattel filminden biri.

Dinamik ve heyecanlı sekanslar

Konuyla ilgili ayrıntılar gizli tutuluyor ancak Hargrave'in başarılı aksiyon yönetmenlerinden biri olmasını sağlayan tarzı göz önüne alındığında, filmin heyecanlı araba kovalamacalarına rakip olabilecek dinamik sekanslar içereceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Kariyerine Açlık Oyunları (Hunger Games) üçlemesinde ve Russo kardeşlerin Marvel Sinematik Evreni filmlerinde dublör koordinatörü olarak başlayan Hargrave, ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesini 2020'de Extraction'la gerçekleştirmişti.

Extraction 2 eleştirmenleri hayran bıraktı

Chris Hemsworth'ün paralı asker Tyler Rake'i canlandırdığı Extraction, eleştirmenlerden hem olumlu hem de olumsuz yorumlar alsa da ilk 4 haftasında 99 milyon rakamını geçerek gösterime girdiği dönemde Netflix'in en çok izlenen orijinal filmi olmuştu. 

Buna karşılık, Hargrave'in yönetmen olarak geri döndüğü devam filmi Extraction 2, eleştirmenlerce çok daha iyi karşılanmıştı. 

2023'te gösterime giren devam filminin başarısının ardından Extraction 3 de geliştirme aşamasında.


Independent Türkçe, Deadline, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU