"Barbenheimer" çılgınlığının ardındaki beyin ortaya çıktı

Aynı gün vizyona giren Barbie ve Oppenheimer yaz boyu manşetlere taşındı

Barbie'nin yapımcılarından biri olan Robbie filmden yaklaşık 50 milyon dolar kazanırken, Oppenheimer'ın 47 yaşındaki yıldızı Murphy'nin maaşının 10 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor (Warner Bros/Universal)

Barbie'nin yıldızı Margot Robbie, Oppenheimer'ın yapımcılarından birinin kendisinden Barbie'nin çıkış tarihini ertelemesini istediğini açıkladı. 

Barbie ve Oppenheimer, bu yaz 21 Temmuz'da gösterime girmeleri nedeniyle tüm yaz manşetlere taşınmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Barbenheimer" olarak adlandırılan ortak vizyon tarihleri aylarca konuşulmuş ve izleyiciler hangi filmin gişede zirveye çıkacağını merak etmişti.

Robbie, Variety'ye Oppenheimer'ın yapımcılarından birinin Barbie'nin vizyon tarihini değiştirmesini istediğini açıkladı. 

Köklü Amerikan dergisi Variety için Oppenheimer'ın yıldızı Cillian Murphy'yle bir araya gelen Robbie, filmin yapımcılarından Chuck Roven'ın kendisini aradığını ve "Bence tarihinizi değiştirmelisiniz" dediğini söyledi. 

"Karşı karşıya gelmekten korkuyorsanız..."

Robbie bunu reddetti ve Roven'a, Barbie'ye rakip olmaktan korkuyorsa Oppenheimer'ın vizyon tarihini değiştirmesi gerektiğini söyledi. 

"Yapımcılarınızdan biri olan Chuck Roven beni aradı çünkü başka projelerde de birlikte çalışmıştık" diyerek söze başlayan aktris, ekledi:

'Bence tarihinizi değiştirmelisiniz' dedi. Ben de 'Tarihimizi değiştirmeyeceğiz. Eğer bizimle karşı karşıya gelmekten korkuyorsanız, o zaman siz tarihinizi değiştirin' dedim.

33 yaşındaki Robbie, sözlerini şöyle sürdürdü:

O da 'Vizyon tarihimizi değiştirmiyoruz. Sadece sizin yer değiştirmenizin daha iyi olacağını düşünüyorum' dedi. Ben de 'Kıpırdamıyoruz'  dedim.

Barbie ve Oppenheimer gösterime girdiğinde, tartışma büyük ölçüde hangi filmin gişede zirveye çıkacağına odaklanmıştı.

Gişenin kazananı Barbie

Oppenheimer'ın 950 milyon dolarlık hasılatına karşılık dünya çapında 1,4 milyar doların üzerinde gişe hasılatı elde eden Barbie, 2023'ün en çok kazanan filmi oldu. 

Barbie'nin gerisinde kalmasına rağmen Oppenheimer, kendi türünde bir drama için inanılmaz bir gişe başarısı elde etmeyi başardı.

Christopher Nolan yönetmenliğindeki Oppenheimer, ödül sezonunun en iddialı yapımlarından olmakla kalmadı, 2023'te en yüksek hasılat yapan filmler arasında üçüncü sırada yer aldı.


Independent Türkçe, ScreenRant, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU