Margot Robbie ve Ryan Gosling sevilen serinin 22 yıllık lanetini kırmaya çalışıyor

İkili, 1,4 milyar dolar hasılat yapan Barbie'de birlikte rol almıştı

Greta Gerwig'in hasılat rekoru kıran gişe canavarında Robbie, filme adını veren Barbie'yi, Gosling de Ken'i canlandırmıştı (Warner Bros)

Barbie'de birlikte rol alan Margot Robbie ve Ryan Gosling, Ocean's 11'ın prequel'inde (orijinal yapımdaki olayların geçmişini anlatan film ya da dizi) yeniden bir araya gelecek. İki başarılı ismin rol alacağı yeni film, bir dönemin popüler serisini canlandırmaya çalışacak ancak bu süreçte 22 yıllık gişe lanetini kırması gerekiyor.

Seri gişede 1,4 milyar dolar kazandı

Warner Bros, modern Ocean's serisinin 5. filminin başrollerinde yer alacak Robbie ve Gosling'in beyazperdede tutan kimyalarına bir kez daha güveniyor. 

Steven Soderbergh, Ocean's üçlemesini tamamladıktan sonra Gary Ross, oyuncu kadrosu ünlü aktrislerden oluşan spinoff Ocean's 8'i çekmişti.

Şimdiyse seri, Ocean's 11'dan çok önce geçen bir soygun filmiyle devam ediyor. Serinin gişede 1,4 milyar doların üzerinde hasılat yaptığı düşünüldüğünde Warner Bros'un kararı son derece mantıklı görünüyor.

22 yıllık lanet

Ocean's filmlerinin gişedeki başarısı, başrollerini Margot Robbie ve Ryan Gosling'in paylaşacağı Ocean's 11 prequel'inin de gişe büyük bir gelir elde edebileceğini gösteriyor. Ancak bunu söylemek yapmaktan daha kolay. Çünkü 33 yaşındaki Robbie ve 42 yaşındaki Gosling'in kırması gereken 22 yıllık bir lanet var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ocean's filmlerinin gişedeki üzücü gerçeği, her filmin bir öncekinden daha az hasılat yapmış olması. Bu lanet 2001'de gösterime giren Ocean's 11'la başladı. Dünya çapında 450.7 milyon dolar kazanan film, büyük bir başarı elde etti. 

Filmin gişe performansı, Warner Bros'un yönetmen Soderbergh ve tüm oyuncu kadrosunun geri döneceği bir devam filmine yeşil ışık yakmasını sağladı. 

Devam filmlerinin ilk yapımdan daha fazla hasılat elde etmesi beklense de Ocean's 12, Ocean's 11'dan neredeyse 100 milyon dolar daha az hasılat yaparak toplamda 362,9 milyon dolar kazanabildi.

Seriyi canlandırmak için 11 yıl beklemişti

Ne yazık ki Ocean's 13 de bu akışı kıramadı. Serinin üçüncü filmi, 311,7 milyon dolar hasılat yapabildi.

Ocean's 13, üçlemenin en düşük hasılatını elde ettikten sonra Warner Bros, seriyi Ocean's 8'le canlandırmak için 11 yıl bekledi. Bu kez yıldızlarla dolu kadın oyuncu kadrosunun laneti sona erdireceği umut edildi. Ancak Ocean's 8, dünya çapında 297,7 milyon dolar kazanarak bu hedefe ulaşamadı.

Barbie'nin yıldızları laneti kırabilecek mi?

Bu durum, Robbie ve Gosling'in prequel'inin üzerindeki baskıyı daha da artırıyor.

Barbie'nin 1,4 milyar dolarlık gişesi, izleyicilerin Robbie ve Gosling'i Barbie ve Ken olarak olmasa bile yeniden yan yana görmek istemesi için iyi bir sebep olabilir.

Yeni Ocean's filminin, Ocean's 8'i geçmesi ve serinin 22 yıllık gişe lanetine son vermesi için Barbie'nin hasılatının çeyreğini yapması yeterli.


Independent Türkçe, ScreenRant, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU