Ünlü yönetmenden yeni filmindeki yanlışlıkları eleştirenlere sert cevap

Joaquin Phoenix'in Fransız imparatorunu canlandırdığı film, 22 Kasım'da gösterime girecek

2 saat 38 dakikalık film, Birleşik Krallık'ın yanı sıra Malta, Fransa ve Fas'ta çekildi (Apple TV)

Napolyon'un (Napoleon) yönetmeni Ridley Scott, yaklaşan filminin fragmanında tarihi yanlışlıklar olduğu yönündeki eleştirilere tepki gösterdi. 

Joaquin Phoenix'in Fransız imparatorunu canlandırdığı merakla beklenen film, Napolyon Bonapart'ın yükselişini, düşüşünü ve eşi Josephine'le çalkantılı ilişkisini anlatacak. 

Napolyon, 22 Kasım'da gösterime girecek.

Filmin vizyona girmesine kısa bir süre kala Scott, Napolyon'un fragmanında tarihsel yanlışlıklar olduğuna dair eleştirilere sert bir yanıt verdi. 

New Yorker'ın haberine göre Scott'ın, fragmanın tarihsel bütünlüğünü irdeleyen tarihçi Dan Snow'un TikTok paylaşımına cevabı kısa ve basitti: 

İşine bak.

Snow'un eleştirisinde, Napolyon'un fragmanındaki bazı tarihi yanlışlıklara dikkat çekilmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunlar arasında Marie-Antoinette'in "idam edilirken saçlarının fazla kırpılmış olduğu" ve Napolyon'un Piramitler Muharebesi sırasında "piramitlere ateş etmediği" de yer alıyordu.

85 yaşındaki Scott, Oscar ödüllü Gladyatör (Gladiator) ve Kara Şahin Düştü (Black Hawk Down) gibi tarihsel temelli başka filmler de yönetmişti.

Yapım süresince Napolyon gibi düşünmeye başladığını söyleyen Scott, Empire'a yaptığı açıklamada Phoenix'in Joker'deki performansının kendisini filminde oynatmaya yönelttiğini söylemişti. 

Phoenix, 2019'da Joker'deki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazanmıştı.


Independent Türkçe, New Yorker, Screenrant

DAHA FAZLA HABER OKU