İlk kez seslendirme yapan Robert Pattinson'a övgüler yağıyor

Pattinson, Hayao Miyazaki'nin son filmi Çocuk ve Balıkçıl'da filme adını veren gri balıkçılı canlandırıyor

(AP)

Hayao Miyazaki'nin son filmi Çocuk ve Balıkçıl'da (Kimitachi wa dô ikiru ka) gri balıkçıl rolüyle ilk seslendirme deneyimini yaşayan Robert Pattinson'a, anime hayranları övgüler yağdırıyor.

Film önceki aylarda Japonya'da gösterime girdiğinde muazzam bir başarıya imza atarken 2 Kasım Perşembe günü Studio Ghibli, aralıkta Birleşik Krallık (BK) ve ABD'de çıkmasından önce filmin İngilizce versiyonunun fragmanını yayımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Animasyon filmde Pattinson, Christian Bale, Dave Bautista, Gemma Chan, Willem Dafoe, Karen Fukuhara, Mark Hamill ve Florence Pugh gibi yıldız isimlerin de aralarında bulunduğu bir seslendirme kadrosu yer alıyor.

Filmin konusunun kısaca anlatıldığı resmi metinde şöyle yazıyor:

Annesine hasret duyan Mahito adında küçük bir çocuk, yaşayanlar ve ölülerin paylaştığı bir dünyaya girer. Orada ölüm sona erer ve hayat yeni bir başlangıç bulur.

Fragmanda, hilekar balıkçıl rolündeki Pattinson'ın sesi tanınmayacak kadar çatallı. Balıkçıl, Mahito'ya "Annen onu kurtarmanı bekliyor. Ben sana rehberlik edeceğim" diyor.

İzleyiciler, Alacakaranlık'ın (Twilight) yıldızını role bağlılığından ötürü Twitter/X'te takdir etti.

"Abi bu ne, çok iyi?" yazan bir tweet 70 binden fazla beğeni aldı.

 


Bir başkası da "Aman tanrım ünlü bir oyuncu karakterin sesini gerçekten *yapıyor* ve sadece mikrofona konuşmuyor, ROBERT PATTINSON SİNEMAYI KURTARIYOR" diye övgüler yağdırdı.

Üçüncü bir kişi de şöyle tweet attı:

Robert Pattinson'ın çok yönlülüğü beni etkilemeye devam ediyor dostum. Ne kadar parlak bir yetenek.

Dördüncü bir kullanıcı da "Bunun ilk [seslendirme] rolü olması çılgınca" diye yazdı.

Muazzam derecede popüler Alacakaranlık film serisiyle şöhreti yakaladıktan sonra Pattinson, Safdie kardeşlerin suç draması Soygun (Good Time/2017), Claire Denis'in bilimkurgu filmi High Life (2018) ve Robert Eggers'ın psikolojik korku filmi Deniz Feneri (The Lighthouse/2019) gibi çeşitli bağımsız projelerde yer aldı.

Ünlü oyuncu geçen yıl Matt Reeves'in The Batman'inde (2022) Bruce Wayne'i canlandırdı.

Çocuk ve Balıkçıl, 1985'te Japonya'nın Tokyo kentinde dünyaca ünlü animasyon stüdyosu Studio Ghibli'yi kuran kişilerden olan 82 yaşındaki Miyazaki'nin zihninden çıkan, yarı otobiyografik fantastik bir yapım.

Hiçbir pazarlama kampanyası yürütülmemesine rağmen yeni film gösterime girdiği haftasonu 1,83 milyar yen (yaklaşık 348 milyon TL) hasılatla stüdyo tarihindeki en büyük açılışı yaptı.

Miyazaki'nin 2001 tarihli animasyonu Ruhların Kaçışı (Sen to Chihiro no kamikakushi) Japonya'da 31,68 milyar yen (yaklaşık 6 milyar TL) hasılat elde ederek ülke tarihinin en yüksek hasılatlı filmi olmuştu. 19 yıl boyunca bu rekoru elinde tutan filmi, 2020'de Demon Slayer: Mugen Treni (Kimetsu no Yaiba: Mugen Ressha-Hen) geçmişti.

Ruhların Kaçışı, Prenses Mononoke (Mononoke-hime), Komşum Totoro (Tonari no Totoro) ve Rüzgar Yükseliyor (Kaze tachinu) gibi animasyon filmleriyle tanınan Ghibli'nin bu filmlerinin hepsini Miyazaki yönetti.

8 Aralık'ta ABD'de ve 26 Aralık'ta BK'de vizyona girecek Çocuk ve Balıkçıl, Türkiye'de halen sinemalarda.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU