Stephen King, hayranlarına "mükemmel" dediği korku filmini önerdi

King, iki korku klasiğinin "ruhani atası" dediği 66 yıllık filmi tavsiye etti

Ayin'in başrollerinde Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff ve Milly Shapiro rol almıştı (A24)

Korku yazarı Stephen King, sosyal medya hesabından takipçilerine sık sık film, dizi ve kitap önerilerinde bulunuyor, izlediği yapımlarla ilgili yorumlar yapıyor.

76 yaşındaki King, son olarak kült filmler Ayin (Hereditary) ve Lanetli Ada'nın (The Wicker Man) "ruhani atası" olduğunu düşündüğü filmi takipçileriyle paylaştı.

Ari Aster'in ilk filmi

Ari Aster'in 2018 yapımı filmi Ayin, annesinin ölümünün ardından aile geçmişindeki korkunç sırları keşfetmeye başlayan Annie'nin hikayesini anlatıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

37 yaşındaki Aster'ın ilk uzun metrajlı filmi olan Ayin, prömiyerini Sundance Film Festivali'nde yapmıştı.

Ayin, gösterime girdiğinde büyük beğeni toplamış ve kısa sürede 21. yüzyılın en sevilen korku filmlerinden biri haline gelmişti. 

Yönetmen koltuğunda Robin Hardy'nin oturduğu Lanetli Ada'ysa Neil Howie adlı polisin kayıp bir kızı aramak için Summerisle Adası'na gitmesini ve burada Pagan inancına sahip yerli halkın sapkın davranışlarına şahit oluşunu konu alıyordu. 

1973 yapımı klasikte Edward Woodward, Christopher Lee, Diane Cilento ve Britt Ekland rol alıyordu.

Britanya yapımı korku filmi, eleştirmenlerce türün en iyilerinden biri olarak kabul ediliyor.

"Ruhani atası"

King, Twitter'daki paylaşımında Curse of the Demon'ın Ayin ve Lanetli Ada'nın ruhani atası olan mükemmel bir film olduğunu yazdı.

Başrollerini Dana Andrews, Peggy Cummins ve Niall MacGinnis'in paylaştığı 1957 yapımı fantastik korku filmi Curse of the Demon, parapsikoloji konferansı için Londra'ya gelen Amerikalı profesörün, kendini şeytana tapan bir adamın gizemli eylemlerini araştırırken bulmasını konu alıyor.


Independent Türkçe, ScreenRantScreenGeek

DAHA FAZLA HABER OKU