Meşhur filmin devamını David Fincher yönetecekti: "İptal olmasına memnunum"

2013 yapımı zombi filminin başrolünde Brad Pitt vardı

35. Moskova Uluslararası Film Festivali'nin açılışını yapan korku, dünya çapında 540 milyon dolar hasılat elde etmişti (Paramount)

David Fincher uzun süredir gündemde olan Dünya Savaşı Z'nin (World War Z) devam filminin iptal edilmesinden "memnun olduğunu" açıkladı.

"The Last of Us daha iyisini yaptı"

Netflix'in merakla beklenen filmi Killer'ın yönetmeni, GQ'ya verdiği röportajda Dünya Savaşı Z'nin planlanan devam filminin, aynı adlı video oyunu serisinden uyarlanan popüler HBO dizisi The Last of Us'la benzer temaları ele aldığını söyledi.

Fincher, Marc Forster'ın 2013 yapımı zombi kıyameti filminin devamı için "Biraz The Last of Us'a benziyordu" dedi ve ekledi: 

Yapmaya çalıştığımız şeyi yapmadığımıza memnunum çünkü The Last of Us'ın aynı şeyleri keşfetmek için çok daha fazla alanı var.

Fincher sözlerini şöyle sürdürdü: 

Jeneriğimizde küçük paraziti kullanacaktık... Onlar bunu jenerikte ve David Frost tarzı sohbet programının yer aldığı o harika açılışta kullandı.

Dünya Savaşı Z'de Brad Pitt, kıyamet sonrası bir dünyada Birleşmiş Milletler müfettişi rolündeydi. 

Çekimler Netflix dizisi yüzünden ertelenmişti

Marc Foster'ın yönettiği film, Max Brooks'un 2006 tarihli romanından beyazperdeye uyarlanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başrol oyuncusu Pitt, başlangıçta bir üçlemenin parçası olarak tasarlanan filmin yapımcılığını da üstlenmişti. 

Fincher 2016'da yönetmenlik için görüşmelere başlamadan önce, devam filmini yönetmek üzere J.A. Bayona'yla anlaşılmıştı. 

Prodüksiyonun 2018'de başlaması bekleniyordu ancak Fincher'ın sevilen Netflix dizisi Mindhunter'ın çekimleri nedeniyle ertelendi.

2019'a gelindiğindeyse devam filminin geliştirilmesi artık resmi olarak durdurulmuştu.

Çin hükümetinin zombi filmi yasağı da etken

O dönemde çıkan bir habere göre, Fincher'ın devam filmini ilk yapımın 190 milyon dolarlık bütçesinden daha azına yönetmeye istekli davrandığı ancak gerekli finansmanın stüdyo için hâlâ çok yüksek olduğu ileri sürülüyordu.

Hollywood Reporter'a konuşan bir kaynak da Paramount'un fişi çekmesinde Çin hükümetinin zombi filmlerini yasaklamasının da etkili olduğunu iddia etmişti.


Independent Türkçe, IndieWire, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU