Son 13 yılın en iyisi: Scorsese'nin yeni filmi gişede fırtınalar estirdi

3 saat 26 dakikalık filmin başrollerinde Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone ve Robert De Niro var

Dolunay Katilleri, ABD'de 23 milyon dolar hasılat elde ederek 26 milyon dolar kazandıran Köstebek'in (The Departed) biraz gerisinde kaldı (Apple TV+)

Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon), yönetmen Martin Scorsese için şimdiden büyük bir gişe başarısı oldu. 

Leonardo DiCaprio'nun başrolde olduğu film, David Grann'ın çok satan kitabından beyazperdeye uyarlandı ve 1920'lerin Oklahoma'sında işlenen bir dizi cinayeti anlatıyor. 

Zindan Adası'ndan bu yana en iyisi 

Dolunay Katilleri, gösterime girer girmez ciddi bir başarı elde etti. Variety'nin haberine göre film, hafta sonu ABD'de 23 milyon dolar, ülke dışındaysa 21 milyon dolar hasılat yapmayı başardı. 

Bu, Scorsese'nin DiCaprio'yla birlikte 2010'da çektiği ve ABD açılışında 41 milyon dolar kazanan Zindan Adası'ndan (Shutter Island) bu yana yaptığı en kazançlı açılış.

Taylor Swift faktörü

3 saat 26 dakikalık Dolunay Katilleri, Kuzey Amerika'da 3 bin 628 sinema salonunda gösterime girdi. Film dünya çapında 44 milyon dolar hasılat yapmayı başardı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Scorsese'nin son filmi, bu hafta gişede 31 milyon dolar kazanan Taylor Swift: The Eras Tour adlı belgeselin ardından ikinci sırada yer aldı.

Ünlü şarkıcı Taylor Swift'in konser filminin yanı sıra Scorsese'nin son filminin önündeki bir diğer engel de oyuncuların devam eden grevi. 

Filmin oyuncu kadrosu, grev kuralları nedeniyle projenin tanıtımını tamamen yapamıyor. 

Oyuncu kadrosunda 48 yaşındaki DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro ve Louis Cancelmi gibi saygın oyuncuların yer aldığı film, potansiyeline gerçekten ulaşabilmek için tanıtım turlarından faydalanabilirdi.

80 yaşındaki yönetmenin diğer filmleri Para Avcısı (The Wolf of Wall Street) ABD'de 18,3 milyon dolar kazanırken, Hugo da 11 milyon dolar hasılat yapmıştı.


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU