Netflix izleyicileri yeni Kore filmini yere göğe sığdıramadı

"Az önce tüm zamanların en iyi filmini izledim"

Filmin yönetmenliğini Telefon'dan da tanınan Chung-Hyun Lee üstlenirken başrollerde Jeon Jong-seo, Kefas Brand, Kim Ji-hoon ve Park Yu-rim var (Netflix)

Netflix izleyicileri, Kore yapımı yeni intikam filmine hayran kaldı ve pek çok kişi başroldeki yıldız için "dişi John Wick" ifadesini kullandı.

Psikolojik gerilim Telefon'daki (Call) performansıyla Baeksang Sanat Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Jun Jong-seo'nun başrolünde yer aldığı aksiyon dolu Balerin (Ballerina), 5 Ekim'de Netflix'te gösterime girdi.

100 tam puan almayı başardı

Netflix, Balerin'in konusunu kısaca şöyle özetliyor:

Korumakta başarısız olduğu en yakın arkadaşının yasını tutan eski koruma Ok-ju, onun son dileğini gerçekleştirmek, yani intikamını almak için harekete geçer.

Lee Chung-hyun'un yönettiği ve müziklerini şarkıcı ve yapımcı GRAY'in bestelediği film, Güney Kore'nin hareketli başkenti Seul'de geçiyor.

Film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da nadir görülen bir başarıya imza atarak 100 üzerinden 100 puan almayı başardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix izleyicileri, filmi övmek için sosyal medyaya akın etti. Twitter kullanıcıları, Balerin'i "uzun zamandır izledikleri en iyi film" diye nitelendirdi.

Etkilenen izleyicilerden biri "Netflix'teki Balerin çok iyiydi" derken, heyecanını abartılı bir şekilde dile getiren bir diğeri, Balerin'e "10 üzerinden 10000000 puan" verdiğini söyledi.

Bir başka seyirci, "Balerin uzun zamandır izlediğim en iyi filmlerden biri" derken, bir diğeri de "Az önce tüm zamanların en iyi filmini izledim, adı Balerin" ifadelerini kullandı.

"Adeta dişi John Wick"

İki izleyici, Balerin'in kadın başrol oyuncusunu Keanu Reeves'in John Wick serisindeki emekli tetikçi karakteriyle karşılaştırdı:

Netflix'teki Balerin, adeta dişi John Wick.

Diğer Wick hayranıysa, "Balerin'deki kadın dövüşçü, kesinlikle John Wick'i yenerdi" ifadelerini kullandı.

Balerin'i beğenen başka bir izleyiciyse, filmi "çok sağlam bir Kore gerilimi" diye nitelendirdi.


Independent Türkçe, Daily Mail, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU