Ünlü yönetmen, Oppenheimer'da sevmediği tek şeyi açıkladı

"Bu bir eleştiri değil. Bir yorum"

Oppenehimer, 9 haftalık gösterimin ardından dünya çapında 910 milyon dolar hasılat elde etti (Universal)

Yönetmen Spike Lee, Christopher Nolan'ın bu yaza damga vuran filmi Oppenheimer'ı çok beğeniyor. Ancak Lee'nin Cillian Murphy'nin başrolde olduğu filmle ilgili büyük bir eleştirisi var. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kariyerine 1986 yapımı dizi She's Gotta Have It'le başlayan Lee, Do the Right Thing, Karanlıkla Karşı Karşıya (BlacKkKlansman) ve Malcolm X gibi filmleriyle tanınıyor. 

66 yaşındaki Lee'nin Oppenheimer hakkında olumlu fikirleri olsa da önemli bir eleştirisi de var. 

Washington Post'a konuşan yönetmen, "Filme Japon halkının başına gelenlerle ilgili birkaç dakika eklemek isterdim" yorumunu yaptı. 

Lee, Japonya'ya bu iki nükleer bombanın atılmasının vatandaşlar üzerindeki uzun vadeli etkilerine dikkat çekti.

Bu bir eleştiri değil. Bir yorum. Oppenheimer ne kadar sürdü? Eğer üç saatse, Japon halkına ne olduğu hakkında birkaç dakika daha eklemek isterdim. İnsanlar buharlaştı. Yıllar sonra bile insanlar radyoaktif. Filmin sonunda Japonya'ya o iki nükleer bombayı atarak ne yaptığını göstermeyi çok isterdim.

Amerikalı yönetmen sözlerini şöyle sürdürdü:

Anlayın, bunların hepsi sevgiden. Ve bahse girerim o da bana Do the Right Thing ve Malcolm X'le ilgili değiştirmek isteyeceği bazı şeyler söyleyebilir.

1998 yapımı Takip'le (Following) kariyerine başlayan Nolan, Kara Şövalye (The Dark Knight) üçlemesi, Yıldızlararası (Interstellar) ve son olarak gişe canavarı biyografik Oppenheimer'la rekor kıran bir yönetmen haline geldi.


Independent Türkçe, Washington Post, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU