Aksiyon yıldızlarının gizli sözleşme maddesi ortaya çıktı

Ünlü oyuncu senaryonun bile değişmesini istemiş

2011 yapımı Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu'nda (Fast Five), Diesel'le Johnson'a Paul Walker, Gal Gadot, Elsa Pataky ve Devon Aoki eşlik etmişti (Universal)

Dwayne Johnson, nam-ı diğer The Rock (Kaya), Disney'in 2016 yapımı Moana'sından Jumanji: Vahşi Orman (Jumanji: Welcome to the Jungle) ve 2022 tarihli Black Adam'a kadar birçok gişe rekortmeni filmde rol aldı.

Oynadığı karakterlerin çoğu, insanların bulaşmak istemeyeceği sert kahramanlar ve bunun az bilinen bir nedeni var.

Aktörün en önemli rollerinin başında Hızlı ve Öfkeli (Fast and Furious) serisindeki Ajan Luke Hobbs geliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu hızlı aksiyon filmlerinde dövüş sahnelerine sıkça rastlanıyor ve Dwayne Johnson da dahil olmak üzere filmin yıldızlarının hiç dövüş kaybetmedikleri dikkat çekiyor.

Wall Street Journal'a göre bunun nedeni imzaladıkları sözleşmede yer alan bir madde. Bu madde, aktörlerin ekranda ne kadar "kötü" dayak yiyebileceğine bir sınır getiriyor.

Gazetenin iddiasına göre Vin Diesel, yapımcıya her dövüş sahnesinde kaç yumruk yediğini saydırarak sözleşmeye uygun olduğundan emin oldu.

Deckard Shaw'u canlandıran Jason Statham ve Dwayne Johnson'ın da sözleşmelerinde bunu istedikleri iddia ediliyor.

Wall Street Journal'ın haberi şöyle diyor: 

Yapımcılara ve film ekibine göre Statham, stüdyoyla ekranda ne kadar kötü dövülebileceğini sınırlayan bir anlaşma için pazarlık yaptı. Johnson'ın da Hızlı ve Öfkeli 8'de (The Fate of the Furious) bir senaryoyu değiştirttiği, böylece bir kavgadan sonra yere serilmek yerine oturduğu söyleniyor.


Independent Türkçe, Daily Mail, Wall Street Journal

DAHA FAZLA HABER OKU