John Wick dizisinin sonu, serinin yeni filmlerini etkileyecek mi?

1970'lerde geçen dizi, John Wick efsanesini daha da genişletti

59 yaşındaki Keanu Reeves, 4 John Wick filminde de seriye adını veren suikastçıyı canlandırdı (Lionsgate)

Yeni John Wick dizisi The Continental, 22 Eylül'den itibaren Amazon Prime Video'da gösterime girmeye başladı. 

Üç bölümden oluşan dizinin oyuncu kadrosunda Colin Woodell, Mel Gibson, Peter Greene, Ayomide Adegun, Jeremy Bobb, Hubert Point-Du Jour, Jessica Allain, Mishel Prada, Nhung Kate ve Ben Robson yer alıyor.

Bu isimlere yardımcı rollerde Katie McGrath Ray McKinnon, Adam Shapiro, Mark Musashi ve Marina Mazepa da katılıyor. 

John Wick evreni genişliyor

Dizi, 1975 New York'unda geçiyor ve John Wick filmlerinde suikastçılar için güvenli bir sığınak olarak gösterilen The Continental otelinin ve Colin Woodell'ın canlandırdığı Winston Scott'ın geçmişini merkeze alıyor.

Serinin zaman çizelgesindeki bazı boşlukları dolduran The Continental, John Wick efsanesini genişleterek filmleri daha ilgi çekici hale getirirken aynı zamanda olay örgüsü değişikliklerini de beraberinde getiriyor.

Suç dünyasının temelini sarstı

Dizinin altın basma makinesiyle ilgili olay örgüsü ve Winston'ın oteli kontrol etmesiyle sonuçlanması, Yüksek Şura'nın yönettiği suç dünyasının temelini sarsıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Continental, altın sikke makinesinin Yüksek Şura'nın kaotik sistemdeki düzeni sağlama yöntemi olduğunu ortaya koyuyor. 

Makine, yeraltı suç dünyasında düzenin sağlanmasında hayati önem taşıyor çünkü sikkeler kuralları belirliyor ve ticaretin akışını kontrol ediyor.

The Continental'ın sonunda Yüksek Şura Yargıcı, Frankie'yi işe alanın kendisi olduğunu açıklıyor ve Winston onu öldürerek Yüksek Masa'ya, hoşlarına gitse de gitmese de The Continental'ın kontrolünü ele geçirdiği mesajını veriyor. 

Anahtar altın sikke makinesi mi?

Bu, Winston'ın John Wick'teki arka plan hikayesini detaylandıran ve altın paraların akışını kontrol edenin kuralları koyduğu dünyadaki hakimiyetini ortaya koyan güçlü bir mesaj olarak öne çıkıyor.

Altın sikke makinesi John Wick filmlerinde görünmese de dizi, Winston'ın onun yerini bildiğini ve tüm zaman boyunca koruduğunu gösterdi.

Eleştirmenlere göre, serinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merakla beklenen 5. filminde, John Wick'in Yüksek Şura'yı alaşağı etmesinin anahtarı altın sikke makinesi olabilir. 


Independent Türkçe, ScreenRant, CBR.com

DAHA FAZLA HABER OKU