Gladyatör 2'nin 23 yıl gecikmesinin ardındaki gerçek neden

Yönetmen Ridley Scott açıkladı

103 milyon dolar bütçeli Gladyatör, dünya çapında 500 milyon doların üzerinde hasılat yapmayı başarmıştı (Universal)

2000 yapımı Gladyatör (Gladiator) hem gişede büyük bir başarı elde etmiş hem de eleştirmenlerden övgü toplamıştı. 

Film, Tom Cruise'un aksiyon filmi Görevimiz Tehlike 2'nin (Mission Impossible II) ardından yılın en yüksek gişe hasılatı elde eden ikinci yapımı olmuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tutsak edilmiş gladyatör Maximus rolündeki Russell Crowe'a En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı kazandıran Gladyatör, 73. Akademi Ödülleri'nde En İyi Film seçilmişti.

Total Film dergisine verdiği röportajda Scott, ilk Gladyatör'le devam filmi arasındaki 23 yıllık boşluğa açıklık getirdi. 

Yönetmen, Gladyatör 2'nin Lucilla'nın oğlu Lucius'a odaklanma fikri ortaya çıkana kadar iyi bir senaryoya sahip olmadığını açıkladı.

Neden şimdi? Çünkü daha önce bir senaryosu yoktu. Aslında 4 yıl önce denemiştik ve çok iyi bir yazar seçmiştim ama bir türlü kafasını toparlayamadı. Zorlandı. Teslim edemediği için çok üzgündü.

Senaristin Gladyatör'ün devam filmi için senaryo yazma çabasının 10 ay sürdüğünü ifade eden 85 yaşındaki yönetmen ekledi:

Sonra döndük dolaştık, çok açık bir fikirle geri geldik. Neden olmasın? Hayatta kalan biri var. Hayatta kalan kişi Lucilla ve Maximus'tan doğan çocuk.

Gladyatör 2'nin konusuyla ilgili ayrıntılar henüz netleşmemiş olsa da Scott, filmin Lucius'ın yetişkin bir birey olarak çıktığı yolculuğa odaklanacağını ve ilk filmde yaşananlardan yıllar sonra geçeceğini doğruladı.

Gladyatör'ün sonunda Maximus, Lucilla ve Lucius'u kurtarmak için Commodus'la girdiği mücadelede ölmüştü. Gladyatör'de Lucius karakterini Spencer Treat Clark canlandırmıştı ancak Gladyatör 2'de karakteri Paul Mescal canlandıracak.

Devam filminde Denzel Washington, Pedro Pascal, Joseph Quinn, Fred Hechinger, Peter Mensah ve Matt Lucas gibi isimler de rol alacak.

68 yaşındaki Washington, 2007 yapımı Amerikan Gangsteri'nden sonra (American Gangster) ilk kez Scott'la yeniden birlikte çalışacak.


Independent Türkçe, ScreenRant, GamesRadar

DAHA FAZLA HABER OKU