Kaçak fare ve su samuru uçakta paniğe neden oldu

Uçak indiğinde daha da fazla hayvan keşfedildi

VietJet'in son uçuşlarından birinde dev bir albino fare ve bir su samurunun bir yolcunun el bagajından kaçarak uçak kabininde dolaşmaya başlamasıyla yolcular havada korku dolu anlar yaşadı.

The Telegraph'ın haberine göre, Tayland'ın Bangkok kenti ve Tayvan'ın Taypey kenti arasındaki üç saatlik yolculuk sırasında uçakta bulunan yolcular, hayvanların fark edilmesinin ardından uçak personelini onları yakalamaya çalışırken görüp şaşkına döndü.

Uçakta olduğunu iddia eden biri, Facebook gönderisinde şöyle söyledi: "Tuvaletten geri döndüm ve arkadaşım bana usulca ’uçakta bir fare var' diye fısıldadı. "Kafam karıştı, bu yüzden arkadaşım 'Evcil fare, evcil fare, beyaz bir gövdesi var ve küçük değil' diye yineledi.

Kabin ekibine söyledim ve uçağı kontrol ettiler. İşte o zaman koltuklardan birinin altında... su samurunu buldular. Kabin ekibi beyaz fareyi aramaya devam etti ve bir personel fareyi yakaladı. Fare, uçağın arkasındaki mutfağa geri götürülürken onları ellerinden ısırdı.

Tayvan'ın hayvan ve bitki sağlığı denetleme kurumundan yetkililer, uçak Taoyuan Uluslararası Havalimanı'na indiğinde uçaktaki her çantayı aradı ve daha fazla hayvana rastladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkililer tarafından "işbirliği yapmadığı" belirtilen Çinli bir yolcunun kaçırdığı anlaşılan bir dağ sıçanı, iki su samuru, 28 yıldız kaplumbağası ve iki tanımlanamayan kemirgen bulundu. Şimdi bu yolcu, bulaşıcı hastalıkların kontrolü ve önlenmesine ilişkin yönetmelikler uyarınca 25 bin sterline (yaklaşık 844 bin TL) kadar para cezasıyla karşı karşıya.

Kadının bu hayvanları Tayland'ın Suvarnabhumi Havalimanı'ndaki güvenlikten nasıl geçirebildiği bilinmiyor ancak bu ilk kez denenen bir şey değil. Geçen yılın ilk yarısında Bangkok havacılık merkezinde binden fazla kaçak yabani hayvanın tespit edildiği aktarılmıştı.

Haziran 2022'de Bangkok'ta iki kadın, bagajlarında iki armadillo, iki kirpi, 50 bukalemun, 35 kaplumbağa ve 20 yılan dahil 100 canlı ve nesli tükenmekte olan hayvanla uçağa binmeye çalışınca gözaltına alınmıştı.

Aynı yılın ilerleyen döneminde, Amerikalı bir adam, valizinde canlı bir albino timsahını uçağa kaçak sokmaya çalışırken yakalanmıştı.

Adı açıklanmayan 42 yaşındaki yolcu, sürüngenle yakalandığında Almanya'nın Münih kentinden Singapur'a seyahat etmeye çalışıyordu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU