Tüm zamanların en iyilerinden: HBO dizisi Netflix'e geliyor

5 sezonluk dizi 2001'de başlayıp 2005'te sona ermişti

Six Feet Under, yayımlandığı süre boyunca 9 Emmy ve üç Altın Küre kazanmıştı (HBO)

HBO'nun sahibi olan Warner Bros Discovery ve Netflix arasında temmuzda imzalanan anlaşma heyecan yaratmıştı. Anlaşma kapsamında klasikleşmiş HBO dizilerinin Netflix'te gösterime gireceği duyurulmuştu.

Yayın platformunda gösterilmeye başlanan ilk HBO dizisi, 2016 ile 2021 arasında ekranlara gelen ödüllü Insecure olmuştu.

Adı The Sopranos ve The Wire'la yan yana anılıyor

Netflix bu kez de tüm zamanların en iyi dizilerinden biri olarak kabul edilen Six Feet Under'ın kasımda gösterime gireceğini duyurdu. 

Netflix'in resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada dizinin tüm sezonlarının 1 Kasım'da Netflix'e geleceği ifade edildi.

Six Feet Under, prömiyerini 2001'de HBO'da yapmış ve kısa sürede The Sopranos ve The Wire gibi yapımlarla birlikte tüm zamanların en iyi dizilerinden biri olarak kabul edilmeye başlamıştı.

Eleştirmenlerin favorisi 

Six Feet Under, başta senaryosu ve oyunculukları olmak üzere eleştirmenlerin beğenisini kazanmıştı. Dizi, yüksek reytingler alarak kanalın en çok izlenen dizilerinden biri olmuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Six Feet Under oyuncuları Peter Krause, Michael C. Hall ve Frances Conroy oyunculuk dalında Emmy adaylığı kazanırken, dizinin yaratıcısı Alan Ball da yazarlık ve yönetmenlik dallarında adaylık elde etmişti.

Dizi, Los Angeles'ta bir cenaze evi işleten Fisher ailesinin hayatını anlatıyordu.

Zekice hazırlanmış bir aile draması olan Six Feet Under, ilişkiler, sadakatsizlik, kişisel gelişim ve din gibi temaları ele alıyordu. 

Six Feet Under'ın finali, tüm zamanların en iyilerinden biri olarak kabul ediliyor ve dizinin bu kadar sevgiyle hatırlanmasının da ana nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.

Game of Thrones'un yaratıcısı George R.R. Martin de dizinin finali için "tarihin en iyisi" yorumunu yapmıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU