Güneş enerjili zeplin ara vermeden dünyayı turlayacak

Sıfır emisyonlu araç "sonsuza kadar uçmak" üzere tasarlandı

Solar Airship One, güneş enerjisi ve hidrojenle çalışan bir rijit hava gemisi (Euro Airship)

Fransız bir şirket, sıfır emisyonlu yeni bir seyahat biçimini test etme amacıyla güneş enerjisiyle çalışan bir hava gemisi kullanarak dünyanın çevresini hiç durmadan tamamen dolaşmayı hedefliyor.

Fransa merkezli Euro Airship, fosil yakıtlar kullanmadan dünya turu yolculuğunu bir aydan kısa sürede tamamlama amacıyla Solar Airship One'ı inşa ediyor.

Yaklaşık 6 bin metre yükseklikte uçacak fütüristik araç, gece gündüz güç sağlamak için güneş panelleri, bataryalar ve hidrojen yakıt hücrelerinden oluşan bir dış kaplamaya sahip ve böylece teoride sonsuza kadar uçması mümkün hale geliyor.

Hava gemisinin pilotlarından Fransız akrobasi pilotu Dorine Bourneton, Flying dergisine "İyi olan şu ki bu dünya turu uçuşunu sadece gösteri ya da macera amacıyla yapmıyoruz... Bundan sonra teknolojimiz ek bir süreçten geçecek" dedi.

Kendi finanse ettiğimiz Ar-Ge alanında son 20 yıldır çalışıyoruz. Beraber bir ortaklığa imza attığımız Capgemini, Temmuz 2020'den bu yana sanayileşme aşamasının geliştirilmesine katkı sağlıyor.

Capgemini'deki mühendisler tasarım, üretim ve montaj süreçlerinde Euro Airship'le birlikte çalışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Capgemini Engineering'den Corinne Jouanny, "Solar Airship projesi, sürdürülebilir hava taşımacılığı çözümlerinin ortaya çıkmasını destekleyecek bir ekosistemi harekete geçirmenin mümkün olduğunu gösteriyor" diyor.

Solar Airship One'ın yapımına bu yıl başlanarak kesintisiz uçuşun 2026'da gerçekleştirilmesi planlanıyor.
 

Solar Airship One
Solar Airship One, Fransa'nın Normandiya bölgesindeki Mont Saint-Michel üzerinde uçarken böyle görünebilir (Euro Airship)​​​​​​​


Bu proje, Uluslararası Enerji Ajansı'nın tahminlerine göre küresel karbondioksit salımlarının yaklaşık yüzde 2'sine neden olan geleneksel hava taşıtlarına alternatif sunmayı amaçlayan yeni nesil çevre dostu hava gemilerinden biri.

Britanyalı üretici Hybrid Air Vehicles da Airlander 10 adlı hava gemisinin uçuşlarına 2026'da başlamayı hedeflerken, Google'ın kurucusu Sergey Brin, Lighter Than Air girişimi kapsamında Pathfinder 1 adlı hava gemisini inşa ediyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU