Netflix hangi dizisinin Stranger Things'in halefi olacağına karar verdi

Yazarların grevinin sona ermesiyle sevilen dizinin yapımı kaldığı yerden devam edecek

2016'dan beri yayımlanan Stranger Things'in başrollerinde Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Noah Schnapp, Caleb McLaughlin ve Sadie Sink yer alıyor (Netflix)

Senaristlerin grevinin sona ermesi, dizi ve filmlerin prodüksiyonunun kısa süre içinde yeniden başlayabileceği anlamına geliyor.

Netflix'in hangi dizisinin yapımına hız kazandıracağına dair seçimi de son sezonu üzerine çalışmaların sürdüğü Stranger Things'in yerini hangi dizinin alacağına dair güçlü ipuçları veriyor.

Wednesday'in yadsınamaz başarısı

2022'nin sonlarında yayın hayatına başlayan Addams Ailesi (Addams Family) spinoff'u Wednesday, Netflix'te şaşırtıcı bir başarıya imza atarak dikkat çekici bir hayran kitlesi oluşturmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizide, koreografisini başroldeki Jenna Ortega'nın üstlendiği dans da bir TikTok trendi haline gelerek ilk sezonun çok daha fazla izleyiciye ulaşmasına yardımcı olmuştu. 

Wednesday'in başarısı, 2023'ün ilk aylarında ikinci sezon onayını almasını sağladı ancak yazar ve oyuncuların grevi nedeniyle çalışmalar durdu.

Amerika Yazarlar Birliği ve Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği arasında 24 Eylül'de imzalanan geçici anlaşmayla yazarlar yeniden çalışmaya başladı.

Öncelik Jenna Ortega'nın korku-komedi dizisinde

Netflix, en başarılı dizilerinden bazılarının yeni sezonlarının yapımını hızlandırmayı planlıyor. 

Netflix'in öncelikleri arasında Wednesday'in ikinci sezon senaryolarının tamamlaması yer alırken, yayın platformunun öncelik vereceği bir diğer projenin de Stranger Things'in 5. sezonu olduğu aktarılıyor. 

İki dizinin örtüşen türleri, Duffer Kardeşler'in Stranger Things'i sona erdiğinde izleyicilerin Jenna Ortega'nın başrolde olduğu Wednesday'e yönelmesini kolaylaştırabilir.

Bu da Netflix'in Wednesday ve Stranger Things'in geliştirilmesine öncelik verilecek ilk projeler olarak seçilmesini açıklıyor.

Wednesday'in ilk sezonu, 1 milyar izleyiciye ulaşarak Stranger Things'in 4. sezonu ve Squid Game'in hemen ardından en çok izlenen üçüncü dizi olmuştu. 


Independent Türkçe, ScreenRant, TheDirect

DAHA FAZLA HABER OKU