İki ünlü yönetmenden Oppenheimer'a övgü dolu sözler: "Başyapıt"

"İzleyiciler bunun karşılığını aldı"

Filmde başroldeki Cillian Murphy'ye Florence Pugh, Robert Downey Jr., Emily Blunt ve Matt Damon gibi yıldızlar eşlik ediyor (Universal)

Oppenheimer, iki saygın sinemacı Denis Villeneuve ve Paul Thomas Anderson'dan övgüler aldı. 

Christopher Nolan'ın son filmi, atom bombasının geliştirilmesine öncülük eden J. Robert Oppenheimer'ın kariyerini anlatıyordu. 

Yılın en çok hasılat yapan üçüncü filmi

Oppenheimer, 21 Temmuz'da Barbie'yle aynı gün vizyona girdi ve eleştirmenlerden büyük övgü aldı. Cillian Murphy'nin başrolde yer aldığı film, gişe rekorları kırarak yılın en çok hasılat yapan üçüncü filmi olmayı da başardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Denis Villeneuve ve Paul Thomas Anderson, Associated Press'e verdikleri röportajda Oppenheimer'dan bahsetti.

Dune'un Kanadalı yönetmeni Villeneuve, Oppenheimer'ı "başyapıt" olarak nitelendirdi ve IMAX deneyiminden övgüyle söz etti. 

Oppenheimer'ın "nükleer fizik üzerine konuşan insanlar hakkında üç saatlik bir film" olduğunu hatırlatan 55 yaşındaki Villeneuve, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sinemanın geleceği IMAX ve büyük formatlarda. Seyirci evinde izleyemeyeceği, internetten izleyemeyeceği bir şey görmek istiyor. Bir olay yaşamak istiyorlar. Bazı insanların zihninde filmlerin bir sanat formu olmaktan çıkıp içerik haline geldiği düşüncesi var. 'İçerik' kelimesinden nefret ediyorum. Oppenheimer gibi filmlerin beyazperdede gösterime girmesi ve bir olay haline gelmesi, sinemalarda deneyimlenmesi gereken muazzam bir sanat formu olduğu fikrine yeniden ışık tutuyor.

"Chris gibi güçlü bir sinemacı size parmağıyla işaret edip nereye gitmeniz gerektiğini söylediğinde... Dinlersiniz... Ve izleyiciler bunun karşılığını aldı" diyen Paul Thomas Anderson da Oppenheimer'ın en iyi 70mm IMAX'te deneyimlenebileceğini söyledi.

"Gidiş dönüş 18 saat"

Ateşli Geceler (Boogie Nights) ve Kan Dökülecek'in (There Will Be Blood) yönetmeni Anderson, açıklamasına şöyle devam etti:

Filmi hakkıyla izlemek için El Paso'dan Dallas'a giden bazı film meraklıları tanıyorum. Gidiş dönüş yaklaşık 18 saat. Oppenheimer'ı sinemada görmenin her açıdan daha üstün olduğuna katılmayacak kimse olduğunu sanmıyorum.

Oppenheimer kısa süre önce gişede 900 milyon dolar sınırını aştı ve şu anda Barbie'yle Süper Mario Kardeşler Filmi'nin (The Super Mario Bros. Movie) ardından 2023'ün en çok hasılat yapan üçüncü filmi konumunda. 

Hem Villeneuve hem de Anderson'ın yorumları Oppenheimer'ın nasıl bu kadar büyük bir gişe başarısı elde ettiğinin altını çiziyor. 


Independent Türkçe, ScreenRant, IndieWire
 

DAHA FAZLA HABER OKU