Thor'un yönetmenin yeni filmi hayal kırıklığı yarattı: "Yine aynı şeyi yaptı"

Taika Waititi hayranlarının izlemek için sabırsızlandığı komedi "beklemeye değmedi"

Kariyerine kısa filmler çekerek başlayan Waititi'yi 2014'te çektiği Aylak Vampirler şöhrete kavuşturmuştu (ScreenRant)

Taika Waititi'nin yeni komedisi, son filmlerinin çoğunda görülen bir sorunu devam ettiriyor. 

Waititi, Thor: Ragnarok'un yönetmenliğini üstlendiğinde, kariyerinde imza attığı pek çok harika film ve dizi vardı. 

Yeni Zelandalı yönetmen, korku komedi türündeki Aylak Vampirler (What We Do in the Shadows) ve etkileyici drama Vahşiler Firarda (Hunt for the Wilderpeople) gibi eleştirmenlerin övdüğü filmlerin yönetmen koltuğunda oturmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Waititi, Flight of the Conchords dizisinin de birçok bölümünü yazıp yönetmişti. 

Onun dokunuşu Thor filmlerine, serinin umutsuzca ihtiyaç duyduğu hayat öpücüğünü vermiş, Chris Hemsworth'ün performansını da canlandırmıştı.

Waititi'nin bir sonraki filmi, aslında Aşk ve Gök Gürültüsü'nden (Thor: Love and Thunder) önce çektiği ve uzun süredir ertelenen spor komedisi Next Goal Wins. 

Bu gecikmeler kısmen Armie Hammer'ın canlandırdığı karakterin Will Arnett'la değiştirilmesi için yapılan yeniden çekimlere bağlanıyor. 

"Özgünlükten yoksun"

Yine de filmin, yapımına başlandıktan neredeyse 4 yıl sonra gelmesi endişe yaratıyor ve ilk eleştiriler Waititi'nin bir yönetmen olarak geliştirdiği bazı kötü alışkanlıkları tekrarladığını gösteriyor.

48 yaşındaki yönetmenin yeni filmi için yapılan eleştirilerin çoğu, filmin hem özgünlükten yoksun olduğunu hem de komedi ile dramı dengelemekte zorlandığını vurguluyor.

Eleştirilerde filmin iyi hissettiren doğası ve içtenliği övülürken, Waititi'nin yeni filminin uzun süre beklemeye değmediğine dair bir hayal kırıklığı da dile getiriliyor.

"Zorlama mizah"

Next Goal Wins'e gelen ilk tepkiler, Waititi'nin çalışmalarında yıllardır var olan sorunları da pekiştiriyor. 

4. Thor filmi izleyicileri kahkaha attırmaya o kadar odaklanmıştı ki hikayeye duygu katmaya çalıştığında bu anların içi boş kalıyordu.

Waititi, 2019 yapımı Tavşan Jojo'da (Jojo Rabbit) kahkaha ve karanlığı dengelemeye çalışarak daha iyi bir iş çıkarsa da filmin konusu göz önüne alındığında, bu kadar komik olması zorlama bulunmuştu.

Next Goal Wins, Waititi'nin filmlerindeki duygusal anları geçiştirip işleri şakaya vurmaya çalıştığı rutini takip ediyor.

Waititi'nin hem oyuncu hem de yönetmen olarak cazibesinin bir kısmı, keskin zekâsı ve olayları fazla ciddiye almıyor gibi görünmesi. Ancak eleştirmenlere göre sinemacının son dönemdeki işlerinde ona zarar veren bir küstahlık da var.

"İçi boş kalıyor"

Nihayetinde Waititi seyirciyi memnun eden filmler yapmak için yola çıkıyor ve bu konuda neredeyse her zaman başarılı oluyor gibi görünüyor. 

Ancak yönetmenin mizaha fazla odaklanması çoğu zaman gerçek duyguları gölgede bırakıyor ve bazı çalışmalarının içinin boş kalmasına neden oluyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Movieweb

DAHA FAZLA HABER OKU