Hintli yıldızın yeni filmi, Bollywood'un dünya çapındaki gişe rekorunu kırdı

Sinemaseverler, merakla beklenen gerilim dolu aksiyon için sabaha karşı 04.30'da sıraya giriyor

Jawan'ın başrollerinde Han'a Vijay Sethupathi, Nayanthara, Deepika Padukone ve Sunil Grover eşlik ediyor (Red Chillies Entertainment)

Hint filmi RRR'nin hem Akademi Ödülleri'nde hem de dünya çapındaki gişe başarısının ardından Bollywood, Kuzey Amerika pazarındaki yükselişini sürdürüyor.

Şahruh Han'ın yeni filmi Jawan, Bollywood için dünya çapında büyük bir gişe rekoru kırdı. 

Gişede Hollywood filmleriyle çarpışıyor

Hintli yıldızın hem Yüzbaşı Vikram Rathore hem de oğlu Azad'ı canlandırdığı Bollywood filmi, yolsuzlukla mücadele edip adalet aramaya çalışan bir adamın duygusal hikayesini anlatıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şahruh Han'ın bu yıl gösterime giren diğer filmi Pathaan da aktörün gişede büyük başarı elde etmesini sağlamıştı.

Jawan, gişede korku filmi Dehşetin Yüzü 2 (The Nun 2), Denzel Washington'ın başrolde olduğu Adalet 3: Son (Equalizer 3) ve Benim Çılgın Düğünüm 3 (My Big Fat Greek Wedding 3) gibi Hollywood yapımlarıyla çarpışıyor.

Deadline, üç günlük hafta sonu toplamında Dehşetin Yüzü 2'nin 32,6 milyon, Adalet 3'ün 12,1 milyon ve Benim Çılgın Düğünüm 3'ün de 10 milyon dolar kazandığını bildirdi.

Sadece 813 salonda gösterimde

Bollywood filmiyse 7,5 milyon dolarlık hasılatla bu üç filmin ardından 4. sırada yer almayı başardı. Ancak Jawan'ın rakipleri 3 binin üzerinde salonda gösterime girerken Bollywood filmi ABD'de yalnızca 813 salonda gösterime girdi.

Film ayrıca, dünya çapında 42 milyon dolar kazanarak, bir Bollywood filmi için en iyi açılış hafta sonunu elde etti. Önceki gişe rekorunun sahibi 36 milyon dolarla Pathaan'dı.

Jawan'ın Kuzey Amerika'daki bilet satışlarının çoğu New York, Toronto, Dallas, Chicago, Seattle, San Francisco, Washington DC ve Austin'de gerçekleşti. Eleştirmenler yükselen satışların Bollywood filmlerinin geleceği için harika bir işaret olduğunu ifade ediyor.

Aksiyon türündeki Jawan, yıllar önce verdiği sözü tutarken, intikam duygusuyla toplumdaki yanlışları düzeltmeye çalışan bir adamın hikayesini merkeze alıyor. 

Sabaha karşı bilet kuyruğuna giriyorlar

Öte yandan Hintli sinemaseverler, Bollywood ikonu Şahruh Han'ın yeni filmi Jawan'ın ülkelerinde gösterime girmesini havai fişekler patlatarak ve sokaklarda dans ederek kutladı.

Han'ın hayranları Hindistan'ın dört bir yanındaki sinemalarda, sabaha karşı 04.30'da bilet kuyruğuna girmeye başladı. 

Merakla filmi bekleyen hayranlar, sinema salonlarında dans etti ve tezahürat yaptı.


Independent Türkçe, Deadline, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU