Lanthimos ve Emma Stone gizli bir film daha çekmiş

Eleştirmenler, Stone için "Lanthimos'un ilham perisi" ifadesini kullanıyor

34 yaşındaki Emma Stone'un Poor Things'deki performansı eleştirmenleri hayran bıraktı (Searchlight Pictures)

Emma Stone, Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos'un son filmi Poor Things'deki fırtına gibi performansıyla büyük ilgi topluyor. 

Eleştirmenler, Stone'un Lanthimos'un ilham perisi haline gelmiş olabileceğini ifade ederken merakla beklenen film, ikili arasındaki üçüncü işbirliğini işaret ediyor.

4. ve 5. film geliyor

Ancak bu kesinlikle sonuncusu olmayacak çünkü 4. film yakında vizyona girecek ve 5. filmin de hazırlıkları sürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lanthimos, Cineuropa'ya verdiği son röportajda, anavatanı Yunanistan'a dönüşünü simgeleyen yeni bir filmi sessiz sedasız çektiğini açıkladı. Henüz adı belli olmayan bu projenin başrolünde yine Emma Stone yer alıyor. 

Lanthimos filmle ilgili fazla ayrıntı vermedi ancak "çok daha basit ve Poor Things'den farklı olduğunu çünkü o hikayenin belirli bir tarza ihtiyaç duyduğunu" belirtti.

Lanthimos ve Stone daha önce AND adlı bir film daha çekmişti. New Orleans'ta çekilen bu projenin, yönetmenin Köpek Dişi (Dogtooth) gibi daha önceki çalışmalarını anımsattığı ifade ediliyor.

Oscar'a aday gösterilmişti

Lanthimos ve Stone, bir Yunan adasında geçen Bleat adlı kısa film için yeniden bir araya gelmeden önce 2018'de, Stone'un Akademi Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında aday gösterildiği Sarayın Gözdesi (The Favourite) filminde birlikte çalışmıştı.

2024'te gösterime girmesi beklenen AND'de Stone'a Jesse Plemons, Margaret Qualley, Hong Chau ve Poor Things'te de rol alan Willem Dafoe eşlik ediyor.

Gösterim tarihi ertelendi

Dünya prömiyerini 1 Eylül'de 80. Venedik Film Festivali'nde yapan Poor Things, bu galanın ardından Telluride, New York ve BFI Londra film festivallerinde de gösterilecek.

Filmin 8 Eylül 2023'te gösterime girmesi planlanıyordu ancak Hollywood grevi nedeniyle vizyon tarihi aralığa ertelendi.


Independent Türkçe, Collider, Cineuropa
 

DAHA FAZLA HABER OKU