İki ünlü aktör yeni filmleri için cenaze levazımatçısı okuluna gitti

"Buna gerçekten odaklandı"

Filmin gösterim tarihi Hollywood grevleri nedeniyle 8 Eylül'den 8 Aralık'a ertelenmişti (Searchlight Pictures)

Yorgos Lanthimos'un yakında gösterime girecek Frankenstein esintili filmi Poor Things'in, Mark Ruffalo, Emma Stone, Willem Dafoe ve Ramy Youssef'in de aralarında bulunduğu oyuncu kadrosu için adeta bir "üniversite kampüsü" gibi olduğu ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

32 yaşındaki oyuncu Ramy Youssef, Dafoe'yla birlikte otopsi ve mumyalamada 19. yüzyıl yaklaşımını temel alan derslerin verildiği cenaze levazımatçısı okuluna gittiklerini anlattı. 

Filmde Dafoe, Bella Baxter'ı hayata döndüren alışılmışın dışındaki bilim adamını canlandırıyor.

Ramy Youssef, köklü sinema dergisi Empire'a yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Mark aksan dersine giriyor, Emma dans dersine gidiyor, sonra ben ve Willem cenaze levazımatçısıyla takılıyoruz ve öğle yemeğinde tekrar bir araya geliyoruz. Üniversite kampüsü gibiydi.

Willem Dafoe'nun cenaze levazımatçısı olmayı öğrenme konusundaki kararlılığına gelince, Youssef şöyle devam etti:

Willem buna gerçekten odaklandı. Ben şakalaşıyordum, bir şeyler dikiyordum. Ellerim biraz daha küçük olduğu için bu konuda biraz becerikliydim. Willem 'Ne oluyor' diyordu. Ama bir kez anladığında, gerçekten benden daha iyi anlıyordu.

68 yaşındaki Dafoe da, bir Lanthimos yapımında çalışmanın benzersiz deneyimine değindi.

Amerikalı oyuncu, "Bu normalde sahne partnerlerinizle kurduğunuzdan farklı bir ilişki" diyerek ekledi:

Herkese karşı çok sabırlısınız ve herkes de size karşı sabırlı. Yaptıkları işe güvenmeleri gerekiyor çünkü yaptığımız şey son derece riskli. Bu normal bir film değil.

Dafoe, Lanthimos'un bir sonraki filmi AND için hem yönetmen hem de başrol oyuncusu Emma Stone'la yeniden bir araya gelecek. 

Bu yıl New York Times'da yayımlanan bir haberde, Dafoe'nun Stone'un filmdeki karakterine bürünebilmesi için kendisini 20 kez tokatlamasına izin verdiği ifade edilmişti.

Lanthimos, Dafoe'nun adanmışlığı sayesinde aktörle çalışmaya devam etmek istediğini söylemişti. 

Lanthimos, "Oyunculardan istediğiniz şey budur" demişti: 

Herhangi bir şekilde bunun bir parçası olmayı istemeleri.

Çağdaş sinemanın yükselen yıldızlarından 50 yaşındaki Yunan yönetmen Lanthimos, Kutsal Geyiğin Ölümü (The Killing of a Sacred Deer), Sarayın Gözdesi (The Favourite) ve Köpek Dişi (Kynodontas) gibi filmleriyle tanınıyor. Lanthimos, 2019'da Sarayın Gözdesi'yle En İyi Yönetmen kategorisinde Oscar'a aday olmuştu.


Independent Türkçe, Indiewire, Empire

DAHA FAZLA HABER OKU