Kızının seks sahnesini yöneten Ethan Hawke, "Umrumda değil" dedi

Baba-kız ikilisi, yeni bağımsız filmleri Wildcat'te birlikte çalışıyor

Ethan ve Maya Hawke'ın fotoğraflarını Heather Hazzan çekti (Variety)

Baba-kız ikilisi Maya ve Ethan Hawke, son bağımsız filmleri Wildcat'in setindeki samimi sahneleri çekerken hiçbir tuhaflık olmadığında ısrarcı.

52 yaşındaki Ethan'ın yönettiği biyografik filmde 25 yaşındaki Maya, ilk romanını yayımlatmakta zorlanan Amerikalı roman yazarı Flannery O'Connor'ı canlandırıyor.

Stranger Things dizisinin oyuncusu ayrıca yazarın kısa öykülerinde yer alan 6 karakteri daha canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O'Connor 1964'te, vücudun bağışıklık sisteminin kendi doku ve organlarına saldırdığında ortaya çıkan lupus hastalığı nedeniyle 39 yaşındayken hayatını kaybetmişti. Filmde O'Connor'ın aşık olduğu biri yok ancak kısa öykülerde Maya'nın canlandırdığı karakterlerden birkaçı seks sahnelerinde yer alıyor.

Maya'nın rol arkadaşları Rafael Casal ve Licorice Pizza'yla çıkış yapan Cooper Hoffman'la samimi sahnelerini yöneten Ethan, "Bu konuda çok rahattık. Umrumda değil" dedi.

Ethan, Variety'ye yaptığı açıklamada gülerek "Rafael ve Cooper'la ilgilenmemiz gerekti" dedi. 

Sanırım onlar açısından garipti.

O'Connor'ın Good Country People (İyi Taşra Halkı) adlı kısa öyküsünden alınan bir sahnede Hawke, bir İncil satıcısıyla (Hoffman) samanlığın zemininde cinsel ilişkiye giren tahta bacaklı genç kadını canlandırıyor.

Bir diğer sahnedeyse Hawk, yazarın Parker's Back (Parker'ın Sırtı) adlı kısa hikayesinde, işe yaramaz bir adamın (Casal) kamyonetinin kasasında taciz ettiği kadın rolünde görülüyor. 

Onlar için sette bir yakınlık koordinatörü bulundurmaya özen gösterdik. Böylece kendilerini güvende ve rahat hissettiler, gözetleniyormuş gibi değil...

Maya, Ethan'ın cümlesini şaka yollu bitirdi: 

...Ürpertici bir baba tarafından.

Oyuncu ve yazar grevi esnasında gerçekleştirilen röportajın bir başka yerinde ikili, ünlülerin çocuklarının ayrıcalıklarına dair viral bir internet tartışması olan kötü şöhretli "nepo bebek" söylemine değindi.

Yapımcılar arasında da yer alan Maya, "Filmi çekerken bu konuda güvensiz hissettiğim anlar oldu" itirafında bulundu. 

Ama internette çok fazla nüans yok. Babam benim için büyük bir öğretmen oldu ve birlikte çalışmak istiyoruz. Birlikte olmayı seviyoruz.

Ethan, "Birileri bizi birlikte çalıştığımız için eleştirmek isterse, bu tamamen adil" dedi. 

İnsanların kendi görüşleri olmasına izin vermelisiniz. Siz sadece sahnedeyken iyi bir iş çıkarmaya çalışmalısınız.

Dünya prömiyerini 1 Eylül'de bu yılki Telluride Film Festivali'nde gerçekleştiren Wildcat, Beyaz Perde Aktörleri Derneği-Amerikan TV ve Radyo Sanatçıları Federasyonu'nun (Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists/SAG-AFTRA) geçici anlaşma sağladığı bir dizi "gerçek bağımsız" proje arasında yer alıyor.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU