Ukrayna'nın Rusya'ya yönelik drone saldırıları haritalandırıldı

Zelenski'nin danışmanı, Moskova'ya yönelik saldırıların "artacağı" uyarısında bulunuyor

(AFP)

Rus topraklarına drone saldırıları yağmaya devam ederken, Vladimir Putin'in kanlı savaşı kendi kapısına dayandı.

Saldırılar artık günlük bir hal alırken salı günü Rusya Savunma Bakanlığı, hava savunma sistemlerinin Moskova bölgesinin sınırındaki Kaluga ve Tver bölgeleri üzerinde iki ve başkente daha yakın olan İstra bölgesi üzerinde bir drone'u imha ettiğini açıkladı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, drone'ların "Moskova'ya saldırı gerçekleştirmeye çalıştığını" ve Kremlin'in yaklaşık 65 km kuzeybatısında yer alan İstra bölgesindeki bir tüketici hizmetleri tesisinin zarar gördüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya'ya yönelik saldırılarda keskin bir artış yaşanırken, bu tür saldırıların en büyüğü geçen hafta bir gecede 6 bölgeyi vurdu.

Pskov kentindeki bir hava üssünde Rusya'nın iki askeri nakliye uçağının imha edilmesi ve iki uçağın hasar görmesi de bu saldırıya dahildi.

Ukrayna'nın askeri istihbarat şefi Kirilo Budanov, drone'ların Rusya'nın içinden fırlatıldığını belirtti. Öte yandan War Zone internet sitesine konuşan Budanov, Ukrayna sınırından yaklaşık 700 km uzaklıktaki saldırının Ukraynalı ya da Rus ajanlar tarafından gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini söylemedi. Budanov şöyle dedi: 

Rusya topraklarından çalışıyoruz.

Pskov, Bryansk, Kaluga, Orlov, Ryazan ve Moskova bölgelerindeki 6 hedefe yönelik saldırıları yetkililer doğruladı.

Öte yandan Moskova, liman altyapısı da dahil Ukrayna hedeflerine drone saldırıları düzenlemeye devam ediyor. 32 Rus kamikaze drone'u pazartesi günü Ukrayna'nın liman kenti Odessa'yı vurarak sivil ve endüstriyel binalara zarar verdi.

Rusya'ya yönelik son drone saldırıları

Harita
 (OpenStreetMap)


Pskov'daki askeri havalimanına yapılan, uçakların hasar gördüğü saldırı en kayda değer saldırı olarak kabul ediliyor. Ukrayna'dan 600 km'den daha uzakta bulunan havalimanında bir dizi seçkin paraşütçü asker konuşlanmıştı.

Devlete ait TASS haber ajansı 4 saat süren drone dalgasında en az 4 adet Il-76 model dev nakliye uçağının hasar gördüğünü ve ikisinin "alevler içinde kaldığını" bildirdi.

Çarşamba günü Ukrayna'nın başkentine drone ve füzelerle "muazzam bir toplu saldırı" düzenleyerek misilleme yapan Moskova, iki kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına yol açtı.

Normalde Rusya topraklarındaki saldırıların sorumluluğunu ne üstlenen ne de reddeden Kievli yetkililer, bazen üstü kapalı bir şekilde bu saldırılara atıfta bulunuyor.

Ukrayna'nın, Rusya'nın derinlerine ulaştığı anlaşılan drone'ları ve sınır ötesi sabotaj görevleri, Kiev'in Kremlin üzerinde askeri ve siyasi baskı kurma çabalarının bir parçası. Öte yandan Kievli yetkililer Ukrayna'nın haziranda başlattığı karşı saldırının, cephe hattının bazı bölümlerini zayıflattığını iddia ediyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU