David Fincher, Venedik'te filminin ayakta alkışlanmasından rahatsız mı oldu?

Yönetmenin "Bu da ne?" diye ağzını oynattığı görülebiliyor

Filmi, Venedik Film Festivali'nde 5 dakika boyunca ayakta alkışlanan David Fincher şaşkın görünüyordu.

61 yaşındaki Fincher'ın son filmi The Killer (Tetikçi), dünya prömiyerini 3 Eylül Pazar günü Venedik Film Festivali'nde yaptı.

Netflix'in gerilim filminin başrolündeki Michael Fassbender bir suikastçıyı canlandırıyor. Filmde Tilda Swinton ve Sophie Charlotte da rol alıyor.

Fassbender ve rol arkadaşları devam eden SAG-AFTRA grevleri nedeniyle gala etkinliğine katılamadığından, küçük bir grup Netflix yöneticisi dışında Fincher halıda tek başına yürüdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetmen, Edward Norton ve Brad Pitt'in başrollerini paylaştığı Dövüş Kulübü (Fight Club/1999) ve yine Pitt, Morgan Freeman ve Kevin Spacey'nin başrollerinde yer aldığı Yedi (Se7en/1995) gibi en ünlü filmlerinden bazılarının posterlerini getiren hayranlarıyla iletişim kurarken görüldü.

Gösterimi sona erdiğinde The Killer, hatrı sayılır bir 5 dakika boyunca ayakta alkışlandı.

Öte yandan Fincher'ın yüzündeki şaşkın ifadeye bakılırsa, festivalin ayakta alkışlama geleneğine aşina olmadığı anlaşılıyordu.

Variety'nin haberine göre yönetmenin etrafını saran seyirciler alkışlarken Fincher "rahatsız bir şekilde yerinde kıpırdandı ve ellerini havada salladı".
 

Michael Fassbender
Michael Fassbender, The Killer'da (Netflix)


Ayrıca yönetmen "Bu da ne?" diye ağzını oynattı.

Bir yapımcı hayranlarıyla buluşması için onu balkondaki koltuğundan alıp merdivenlerden aşağı yönlendirdiğinde, söylendiğine göre yönetmen salondan çıkarıldığını düşünmüş.

Tekrar merdivenlerden geri çıkarıldığında alkışlayan kalabalığın önünde duran Fincher, nihayet oradan çıkabilene kadar rahatsız görünüyordu.

The Killer, Alexis "Matz" Nolent'nun yazdığı ve Luc Jacamon'nun çizimlerini yaptığı aynı adlı Fransız çizgi roman serisine dayanan, neo-noir türünde bir psikolojik ve aksiyon gerilim filmi.

Fassbender, işlerinden biri ters gidince uluslararası çapta bir arama operasyonuna dahil olan bir suikastçıyı canlandırıyor.
 

Tilda Swinton
Tilda Swinton, The Killer'da (Netflix)


The Independent'tan Geoffrey Macnab film hakkındaki üç yıldızlı eleştirisinde şöyle yazdı:

Fincher'ın klişe gerilimi yeni bir şey sunmuyor.

Öte yandan Venedik Film Festivali'ndeki eleştirmenler, Yorgos Lanthimos'un filmi Poor Things'e "yılın en iyi filmlerinden biri" diyerek övgüler yağdırdı.

Filmin yıldızı Emma Stone, filmdeki uçuk kaçık ve cesur seks sahneleriyle övgü topladı.

Yunan yönetmenin, Alasdair Gray'in aynı adlı romanından uyarladığı bilimkurgu ve fantastik türündeki yeni filminin başrolündeki 34 yaşındaki oyuncu, zeki ve alışılmışın dışında bir bilim insanı olan Dr. Godwin Baxter'ın (Willem Dafoe) hayata döndürdüğü genç bir kadın olan Bella Baxter'ı canlandırıyor.

Baxter, Bella'nın doğmamış çocuğunun beynini kafasına yerleştirerek onu diriltiyor. Bu da Stone'un karakterinin hayata ilk döndüğünde yetişkin bedenindeki bir bebek olduğu anlamına geliyor. Film boyunca izleyiciler onun büyüyüp yeni şeyler keşfetmesini izliyor; seks de bunlardan biri. The Independent'ın film hakkındaki eleştirisine buradan ulaşabilirsiniz.

The Killer 27 Ekim'de sınırlı sayıda sinemada gösterime girdikten sonra, 10 Kasım'da Netflix'te yayımlanacak.

Poor Things'in ise Türkiye'de 9 Şubat 2024'te vizyona girmesi bekleniyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU