Kült film Protesto'nun yönetmeni motosiklet kazasında ağır yaralandı

Fransız sinemacının sağlık durumuyla ilgili çelişkili haberler kafa karıştırıyor

Protesto, ABD'de Nefret (Hate) adıyla gösterime girmişti (Canal+)

Fransız yönetmen ve oyuncu Mathieu Kassovitz, motosiklet kazasında ağır yaralandı. Deadline'ın Fransız medyasına dayandırdığı habere göre, kült film Protesto'nun (La Haine) yönetmeni, tedavi için Paris'teki Kremlin-Bicêtre hastanesine götürüldü.

Çelişkili ifadeler

Ödüllü sinemacı, kaza sırasında Paris'in dışındaki Montlhéry'de motosiklet kullanıyordu. Deadline, Kassovitz'in arkadaşlarının verdiği bilgilere göre Fransız aktörün hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade ederken Hollywood Reporter, ünlü sinemacının "endişe verici" bir durumda olduğunu ileri sürüyor.

918758280548073.jpg
Fransız aktör ve yönetmen Kassovitz'in başı, polise hakaret içerikli tweet'i nedeniyle yasalarla derde girmişti (AFP)


Fransız sinemasında önemli bir yere sahip olan Kassovitz, ilk olarak 1995 yapımı klasik Protesto'yla kamuoyunun dikkatini çekmişti. 

Protesto'ya ödül yağmıştı

Fransa'daki polis şiddetine sert bir bakış getiren Protesto, Kassovitz'e aynı yıl Cannes Film Festivali'nde en iyi yönetmen ödülünü kazandırmıştı. Kassovitz, filmi çektiğinde henüz 28 yaşındaydı.

Kassovitz, eleştirmenlerin büyük beğenisini kazanan filmin yönetmenliğini üstlenmenin yanı sıra senaryosunu da kaleme almıştı. Kassovitz, ayrıca küçük bir rolle ekranda görünmeyi de ihmal etmemişti. Filmin başrollerindeyse Vincent Cassel, Hubert Koundé, Saïd Taghmaoui ve Abdel Ahmed Ghil yer almıştı.

Amélie'nin aşkını canlandırdı

56 yaşındaki sinemacı, Fransa'daki popüler çalışmalarının yanı sıra 2001'de Nicole Kidman'ın yönettiği erotik gerilim filmi Yaşgünü Kızı (Birthday Girl) gibi filmlerde de rol almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kassovitz, aynı yıl Jean-Pierre Jeunet'in yönettiği ve büyük ses getiren Amélie'de de Audrey Tautou'yla birlikte rol almıştı. Aktör, 5 dalda Oscar adaylığı kazanan filmde, Amélie'nin aşkı Nino'yu canlandırmıştı.

César Ödüllü aktör, yönetmen ve senarist, Fransa dışında Luc Besson'un Beşinci Element (The Fifth Element) filmindeki rolüyle de tanınıyor. 

Kassovitz, 2005'te Steven Spielberg'ün tarihi draması Münih'te (Munich) Geoffrey Rush, Daniel Craig ve Eric Bana gibi isimlerle birlikte rol almıştı.

Deadline'ın haberine göre, hevesli bir motosiklet tutkunu olan Kassovitz, 2000'li yıllarda Los Angeles'a taşındığından beri motor sporlarıyla ilgileniyor.

Geçmişte Fransız aktris Julie Mauduech'le evli olan aktörün Carmen adında bir kızı bulunuyor.

Kassovitz, 2015'ten beri Efsaneler Ofisi (Le Bureau des Légendes) adlı dizide başrolde yer alıyor.


Independent Türkçe, Deadline, Daily Mail

Derleyen: Nazlı Erdol

DAHA FAZLA HABER OKU