Ünlü felaket filminin devamına yönetmeni tepki gösterdi: "Yeniden yapılamaz"

Gişe rekortmeni filmin devamının gelmesi neredeyse 30 yıl aldı

İki dalda Oscar'a aday olan Kasırga'nın başrollerinde Helen Hunt, Bill Paxton, Cary Elwes, Philip Seymour Hoffman ve Jami Gertz yer almıştı (Warner Bros)

Yönetmen Jan de Bont, 1996'da gişe rekorları kıran Kasırga'nın (Twister) gecikmiş devamı niteliğindeki yeni felaket filmi Twisters hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Kadro şekilleniyor

Ekim 2022'de duyurulan Twisters'ın senaryosu, Diriliş'in (The Revenant) yazarı Mark L. Smith'in imzasını taşıyacak. Filmi, Lee Isaac Chung yönetecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Helen Hunt'ın fırtına avcısı Jo Harding rolüyle geri dönüp dönmeyeceği belli olmasa da devam filminin şimdiden onaylanan oyuncu kadrosunda Daisy Edgar-Jones ve Glen Powell yer alıyor.

Yaklaşan devam filmiyle ilgili Inverse'e konuşan de Bont, kendisine danışılmadığını ve Twisters hakkında karışık duyguları olduğunu açıkladı. 

Gerçekçi efektler

1996'da çektiği filmdeki görsel efektlerin gerçekçi doğasının modern stüdyolar tarafından asla denenmeyeceğini öne süren de Bont, Kasırga'nın "yeniden yapılamayacak bir film" olduğunu söyledi. 

Yönetmen, Twisters'ı sinemada izleyip izlemeyeceğindense emin değil.

Kasırga'da gökyüzünden bir şeyler düştüğünde, helikopterden gerçek nesneler atılıyordu. Dolu fırtınasında kasırgadan kaçan bir arabayı filme aldığınızda, üzerimize düşen gerçek buzdu. Bu yeniden çekilemeyecek bir film... Bu asla ama asla bir daha olmayacak.

Jan de Bont, Twisters'ı önce başkalarının izlemesini istediğini söyledi ve Barbie'den örnek verdi:

Bu gerçekten farklı bir yaklaşım olabilir. Barbie'nin yönetmeni Greta Gerwig için de aynı şey geçerli. Kimse onun o filmi yöneteceğini ve bu kadar başarılı olacağını düşünemezdi.

Devamının gelmesi 30 yıl sürdü

Dünya çapında gişede yaklaşık 500 milyon dolar hasılat elde etmesine ve gelecek felaket filmleri için çıtayı yükseltmesine rağmen de Bont'un rekortmen filminin devamının gelmesi neredeyse 30 yıl sürdü. 

Eleştirmenlerin beğendiği bir senarist ve ödüllü bir yönetmene sahip Twisters, de Bont'un ikonik felaket filminin unutulmaz bir devamı olma potansiyeline sahip. Ancak 2024 yapımı devam filminin, selefinin gişedeki cazibesini yakalayıp yakalayamayacağını zaman gösterecek.

79 yaşındaki yönetmenin filmleri arasında Hız Tuzağı (Speed), Lara Croft Tomb Raider - Yaşamın kaynağı (Lara Croft: Tomb Raider - The Cradle of Life) ve Perili Ev (The Haunting) yer alıyor. 


Independent Türkçe, Inverse, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU