Margot Robbie'nin Barbie'den kazancı belli oldu: Beklenenden çok daha fazla

33 yaşındaki Robbie, Barbie'yi canlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda filmin prodüktörlüğünü de üstleniyor

Robbie, Ben Tonya ve Skandal filmlerindeki performansıyla iki kez Oscar'a aday olmuştu (Warner Bros)

Açılış hafta sonundan bu yana, gişe tahminlerini alt üst eden Barbie'nin yükselişi sürüyor. 

Greta Gerwig'in yönetmenliğini üstlendiği yapım, gösterime girdikten üç hafta sonra, dünya çapında 1 milyar dolar barajını aşan az sayıdaki filmden biri oldu.

Harry Potter'ın ardından ikinci sırada

Böylece Barbie, Warner Bros'un tüm zamanların en yüksek hasılat yapan ikinci filmi oldu. Başrollerini 33 yaşındaki Robbie ve 42 yaşındaki Ryan Gosling'in paylaştığı Barbie, 1,34 milyar dolarlık hasılatlı fantastik gişe rekortmeni Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Bölüm 2'nin (Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2) ardından ikinci sıraya yerleşti.

Filme adını veren karakteri canlandıran Margot Robbie, Barbie'nin beyazperdeye taşınmasındaki kilit rolü için ödüllendiriliyor.

50 milyon dolarlık dev kazanç

Avustralyalı oyuncunun anlaşması hakkında bilgi sahibi üç kişiye göre, yazın en başarılı filminin aynı zamanda yapımcısı da olan yıldız, maaş ve gişe primlerinden yaklaşık 50 milyon dolar kazanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk haberlerde Robbie'nin 12,5 milyon dolar kazanacağı ileri sürülmüştü. Variety'nin özel haberiyse bunun çok daha fazlasını işaret ediyor.

Barbie'nin yönetmeni ve ortak senaristi Greta Gerwig'in de filmin büyük başarısı sayesinde ikramiye alacağı tahmin ediliyor. 

Film, bir ay önce vizyona girdiğinden bu yana yurt içi gişelerde 526,3 milyon, uluslararası gişelerdeyse 657,6 milyon dolar gibi şaşırtıcı bir hasılat elde etmeyi başardı.

1,18 milyarlık hasılat hâlâ yükseliyor

Dünya çapında 1,18 milyarlık hasılatıyla tarih yazan Barbie'nin hâlâ gişe listelerinin zirvesinde olduğu göz önüne alındığında, bu rakamın artmaya devam etmesi bekleniyor.

İlk olarak Martin Scorsese'nin Para Avcısı (Wolf of Wall Street) filmiyle Hollywood'da bilinen bir isim haline gelen Robbie, İntihar Timi (The Suicide Squad) ve Quentin Tarantino imzalı Bir Zamanlar Hollywood'da (Once Upon a Time in Hollywood) filmleriyle gişede başarılı olmuştu. 

Ancak bu filmlerin hiçbiri, sinema tarihinin en büyük gişe rekortmenlerinden biri olmaya hazırlanan Barbie'nin başarısına yaklaşamamıştı.


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU