Justified'ın yıldızı Olyphant, Hızlı ve Öfkeli'nin başrolünü neden reddettiğini açıkladı

"O hiç kimseye benzemiyor"

Olyphant, Justified serisinin spin-off'uyla tekrar Givens karakterini canlandırırken Diesel, Spielberg'ün ünlü yapımı Er Ryan'ı Kurtarmak'ta da yer almıştı (FX/IMDB)

ABD'li aktör Timothy Olyphant, Hızlı ve Öfkeli (Fast & Furious) serisinin başrolünü neden reddettiğini açıkladı. 

55 yaşındaki oyuncu, serinin başrolündeki Dominic Torretto (Vin Diesel) rolünü kabul etse yapımın şimdiki başarısını yakalayamayacağını belirterek, şunları söyledi: 

Serideki filmleri izlemedim ama bunlar bildiğim bir kültürün parçası. Bunu sağlayan şeylerden biri de Vin Diesel oldu. O hiç kimseye benzemiyor, büyük biri. O zamanlar 'Ben bu işi yapamam' diye düşündüğümü hatırlıyorum, 'Neden bu işin içinde olayım ki?' diyordum. Ama doğru kişiyi bulmuşlar gibi görünüyor.

Aktör, aynı adı taşıyan video oyunu serisinden uyarlanan 2007 yapımı Hitman: Ajan 47'deki başrolünün çekimlerinde de benzer şeyleri hissettiğini sözlerine ekledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olyphant, Hızlı ve Öfkeli serisindeki rolü reddetse de farklı türdeki dizi ve filmlerin kadrosunda yer aldı.

2004 - 2006'da yayımlanan Deadwood'da Şerif Seth Bullock karakteriyle izleyicilerin beğenisini kazanan Olyphant, 2010 - 2015'teki Justified'da da ABD Kolluk Kuvveti Hizmeti'ne bağlı görev yapan Raylan Givens'ı canlandırmıştı.

Olyphant, 1997 yapımı korku klasiği Çığlık 2'de de katillerden biri olduğu ortaya çıkan Mickey Altieri karakterini oynamıştı. 

Asıl adı Mark Sinclair olan Diesel ise yasadışı sokak yarışlarını konu edinen Hızlı ve Öfkeli serisinin 2001'de çıkan ilk filminden bu yana başroldeki Torretto'yu canlandırıyor.

Serinin 10. ve son yapımı 19 Mayıs'ta sinemaseverlerle buluşmuştu. Hızlı ve Öfkeli 10, 340 milyon dolarlık bütçesiyle Hollywood tarihinin en pahalı 8. filmi olmuştu.


Independent Türkçe, Screenrant, Syfy

DAHA FAZLA HABER OKU