Hızlı ve Öfkeli'nin yönetmeni seriden Vin Diesel'la yaşadığı anlaşmazlık üzerine ayrılmış

Serinin başrol oyuncusuyla fikir birliğine varamamış gibi görünen Lin, iddiaya göre "Bu film benim akıl sağlığımdan daha değerli değil" demiş

Yönetmen Justin Lin geçen ay 10. Hızlı ve Öfkeli (Fast and Furious) filmindeki görevinden ayrılmıştı. Şimdiyse içeriden kaynaklar, bunun film serisinin yıldızı Vin Diesel'la yaşadığı "büyük anlaşmazlıktan" kaynaklandığını iddia ediyor.

Geçen hafta film serisinin resmi sosyal medya hesaplarında yayımlanan açıklamasında Lin, Hızlı ve Öfkeli 10'un (Fast X) yapımına sayılı günler kala görevinden ayrılmaya yönelik "zor bir karar" aldığını paylaşmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lin, araba yarışıyla ilgili serinin çok kazandıran filmlerinden 5'inin yönetmenliğini üstlenmiş ve verdiği iki filmlik aranın ardından geçen yıl çıkan 9. film Hızlı ve Öfkeli 9 (F9: The Fast Saga) ile geri dönmüştü.

Dan Mazeau'yla birlikte son filmin senaristliğini de üstlenen Lin, filmin yapımcısı olarak kalacak.

Şimdi The Hollywood Reporter, filmlerde sokak yarışçısı kılığındaki özel ajan Dominic Toretto'yu canlandıran Diesel'la Lin arasında 23 Nisan'da "büyük bir anlaşmazlık" yaşandığını iddia eden kaynağa atıfta bulundu.

İddiaya göre ikili, senaryonun sürekli değişmesi konusunda anlaşmazlığa düştü. Bunun nedeni kısmen Ukrayna'daki savaş nedeniyle kilit önemdeki bir lokasyonda artık çekim yapılamayacak olması, kısmen de filmin kötü karakterlerinden birini kimin oynayacağının henüz seçilmemesiydi.

Bildirilenlere göre yönetmen Lin, çekimler başlarken elinde bitmiş bir senaryo olacağına inanırken, filmin stüdyosu Universal ve Diesel daha fazla değişiklik yapılmasını destekliyordu.

The Hollywood Reporter'a göre 4 kişilik toplantı Diesel'in yeni notlarıyla başlayıp "kapının çarpılmasıyla sona erdi".

Bir kaynak şöyle söyledi:

Justin sonunda usanarak 'Bu film benim akıl sağlığımdan daha değerli değil' dedi.
 

vin-diesel.jpg
Vin Diesel, Hızlı ve Öfkeli 9'da (Universal Pictures)​​​​​​​


Universal sözcüsüyse yayın kuruluşuna şunları söyledi:

Justin Lin'in ayrılmasına yol açan yaratıcı farklılıklar diğer yapımcılarla, oyuncularla ya da ekiple değil, stüdyoylaydı.

The Independent yorum talebiyle Universal, Lin ve Diesel'le iletişime geçti fakat henüz yanıt alamadı.

Lin'in yerine yönetmenlik koltuğuna Louis Leterrier'in (Dark Crystal: Age of Resistance ve Taşıyıcı (The Transporter) filmlerinin yönetmeni) geçeceği bildiriliyor.

Hızlı ve Öfkeli filmlerinin setinde Diesel'la tartıştığı öne sürülen tek kişi Lin değil.

Diesel, seriden geçen yaz ayrılan Dwayne "The Rock" Johnson'la da uzun süren bir ağız dalaşına girmişti. Johnson, "Onlara iyi şanslar dilerim" demişti.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU