Spinoff'lar The Walking Dead'in bir türlü üstesinden gelemediği problemi çözecek

Dizi, özellikle de ilerleyen sezonlarda geniş oyuncu kadrosunu dengelemekte zorlanmıştı

Frank Darabont'un yaratıcısı olduğu The Walking Dead, 2010'da ekranlara gelmeye başlamış ve 2022'de sona ermişti (AMC)

The Walking Dead, 11 sezonun sonunda, ardında hâlâ çözülmemiş sorular ve karakter hikayeleri bıraktı. Ancak dizi, spinoff'lar sayesinde akıllarda kalan soruları yanıtlama ve tatmin edici sonuçlar sağlama fırsatına sahip. 

Dead City'nin ilk sezonunun sona ermesi ve The Walking Dead: Daryl Dixon'ın önümüzdeki ay yayınlanacak olmasıyla birlikte seri, ana dizideki en önemli karakterlerin hikayelerini devam ettiriyor. 

Yarım kalan karakter hikayeleri

Bunun yanı sıra Rick Grimes ve Michonne da 2024'te kendi spinoff'larıyla geri dönecek. Böylece The Walking Dead, bir yıl içinde izleyiciyle buluşacak üç yeni yapımla, ana dizinin çözemediği karakter sorunlarını ele almak için açık bir fırsat yakalayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Walking Dead, ekranlara geldiği süre boyunca, özellikle de ilerleyen sezonlarda geniş oyuncu kadrosunu dengelemekte zorlanmıştı. 

Rick ve Maggie gibi önemli karakterlerin dönem dönem diziden ayrılması ve Ezekiel'ın ikincil bir karaktere dönüşmesiyle dizi, her karakterin hikayesine yer vermekte başarısız olmuştu.

Andrew Lincoln'ün diziden ayrılmasıyla, Maggie ve Negan'ın da aralarında bulunduğu diğer birçok karakter gibi Rick'in hikayesi de yarım kalmış oldu. 

Ayrılan oyunculara ve şişirilmiş kadrosuna rağmen The Walking Dead, tatmin edici bir sonuca ulaşsa da birçok karakterin hikayesini cevapsız bıraktı.

Özlenen karakterler geri dönüyor

Spinoff'ların en dikkat çekici özelliklerinden biri, dizinin en popüler karakterlerine odaklanmaları.  

Daryl Dixon, Walking Dead çizgi romanlarında yer almamış olsa da en sevilen karakterler arasında başı çekiyor.  

Michonne da The Walking Dead'in en popüler karakterlerinden biri haline gelirken, Rick'in geri dönüşü hayranlar arasında memnuniyetle karşılandı.

Başarının reçetesi

İzleyicilerin favori karakterleri ekranda daha fazla görmesinin dizinin başarısını artırdığı Dead City'de kanıtlanmış oldu. Bu yöntemin diğer spinoff'ların başarısı için de bir reçete görevi göreceği konuşuluyor.

The Walking Dead, Maggie'nin dizinin doruk noktasında Negan'ı affetmeyi reddetmesiyle, 7. sezondan beri süregelen bu çatışmayı devam ettirme fırsatı sunmuştu.

Negan ve Maggie arasındaki bu çözülmemiş gerilim, Dead City için işe yaradı ve başarı, dizinin izlenme oranlarına yansıdı. 

Dizinin en büyük gizemleri çözülecek

Benzer şekilde, The Walking Dead: The Ones Who Live de Rick'e ne olduğu konusuna nihayet açıklık getirecek ve Michonne'la yeniden bir araya gelme ihtimalini güçlendirecek.

Bu spinoff, aynı zamanda dizinin en büyük gizemlerinden biri olan CRM'in hikayesi hakkında da daha fazla bilgi verecek. Böylece izleyicilerin The Walking Dead'in en güçlü kötü adamları hakkında daha fazla bilgi alması bekleniyor.

Daryl Dixon spinoff'uysa Fransa'da geçecek ve belki de The Walking Dead: World Beyond'da ima edildiği gibi salgının kökenlerini öğrenmesine olanak tanıyacak.

The Walking Dead'in devamı niteliğindeki yan diziler, pek çok sorunun nihayet çözülmesine olanak tanıyacak ve karakterlerin yeniden bir araya gelmesi için açık kapı bırakarak Rick ve Negan'ın bir kez daha yüz yüze gelmesine olanak sağlayacak.


Independent Türkçe, ScreenRant
 

DAHA FAZLA HABER OKU