Euphoria'nın yıldızı, dizideki seks sahnelerini savundu

"Önemli olan insanları rahatsız etmek ve alışılmışın dışında düşünmek"

Sweeney, son olarak 2023 yapımı Reality'de, Rusya'nın 2016 ABD seçimlerine müdahalesiyle ilgili hükümet bilgilerini sızdıran istihbarat uzmanı Reality Winner'ı canlandırmıştı (HBO)

Euphoria'nın Emmy adayı yıldızı Sydney Sweeney, diziyi seks ve çıplaklıkla ilgili eleştirilere ateş püskürdü.

Liseli Cassie Howard rolüyle tanınan Sweeney, Variety'de yayımlanan yeni röportajında, HBO dramasının yazar ve yönetmeni Sam Levinson'dan övgüyle söz etti.

Emmy ödüllü HBO dizisi, iyileşmekte olan genç uyuşturucu bağımlısı Rue Bennett ve onun gibi sorunlu lise arkadaşlarını konu alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Euphoria, rahatsız edici ve izleyicileri zaman zaman zorlayan konusuna olgun bir yaklaşım getirmesiyle popüler olmuştu.

Bununla birlikte dizi, bazı izleyici ve eleştirmenlerin aşırı olduğunu düşündüğü çıplaklık ve cinsel içeriği nedeniyle de sık sık tartışma konusu olmaya devam ediyor. 

Sweeney, Variety'ye verdiği röportajda dizinin seks ve çıplaklıkla ilgili aldığı olumsuz yorumları eleştirdi. 

"Sanatın amacı başka nedir ki?"

Kendisi ve Zendaya'dan örnek veren Sweeney, Euphoria kadrosundaki "azimli" ve "bağımsız kadınlar" bu konudaki endişelerini dile getirmiyorsa, sette bulunmayanların eleştirmesinin uygun olmadığını söyledi.

Ben varım, Zendaya var, tüm bu çok azimli, bağımsız kadınlar var. Bir konuda kendimizi rahat hissetmediğimizde ya da hoşumuza gitmeyen bir şey gördüğümüzde hepimiz sesimizi yükseltirdik. Kimse bizimle sette değilken birinin halk ve medya tarafından yerden yere vurulduğunu görmek zor.

"Önemli olan insanları rahatsız etmek ve alışılmışın dışında düşünmek" diyen 25 yaşındaki oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sanatın amacı başka nedir ki? Artık kendimi çok özgür ve özgüvenli hissediyorum. Ve bunu Cassie sayesinde buldum.

Sweeney, başka bir röportajında, dizideki çıplaklığın gereksiz olduğunu düşündüğünde sesini yükselttiğini ve Levinson'ın bu konuda kendisini zorlamadığını söylemişti.

The Idol da aynı eleştirileri alıyor

The Idol'ın yıldızı Lily-Rose Depp de Levinson'ı savunmuştu.

Sweeney ve Zendaya gibi Euphoria oyuncularının çoğu, dizinin ergenlik çağındaki bir ortamda seks ve çıplaklığın çiğ tasvirini sorun etmiyor gibi görünse de, yaratıcısı Sam Levinson bu nedenle oldukça tartışmalı bir figür haline geldi.

Üçüncü sezonda çıplaklık ve seks sahneleri azalacak mı?

Bu durum, bir tarikat lideriyle ilişki kuran sorunlu pop yıldızını konu alan ve hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından cinsel içeriği nedeniyle eleştirilen HBO dizisi The Idol'la daha da şiddetlendi. 

Ayrıca dizinin ilk yönetmeni Amy Seimetz'in, çekimleri çoğu tamamlanmışken istifa etmesiyle tartışmalar iyice alevlendi.

The Idol'ın da yarattığı tartışmalar nedeniyle Euphoria'nın beklenen yeni sezonunda Levinson'ın seks ve çıplaklığı azaltacağı düşünülüyor.


Independent Türkçe, Insider, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU