The Walking Dead'de Rick'in sesi neden bu kadar değişti?

Bir zamanlar tatlı dilli, arzulu ve idealist bir lider olan Rick'in konuşmaları zamanla daha düşmanca bir hal aldı

Dizide Rick Grimes'ı canlandıran 49 yaşındaki Andrew Lincoln, 2003 yapımı romantik komedi Aşk Her Yerde'de de rol almıştı (AMC)

The Walking Dead'de Andrew Lincoln'ın canlandırdığı Rick Grimes karakteri, zombi istilasına uğramış bir dünyada 9 sezon geçirdi.

Rick'te, dizinin ilk bölümünden son bölüme kadar büyük değişiklikler oldu. Karakterin sesindeki değişiklik özellikle dikkat çekiciydi.

125 bölüm boyunca hayatta kalmaya çalışan gruba liderlik ederken yaşadığı travmalar ve mücadele ettiği düşmanlar, Rick Grimes'ın sesini ve kişiliğini değiştirdi.

"Bu artık bir demokrasi değil"

Daha önce "dostane polis" olarak nitelendirilen Rick, daha kindar ve sert bir hale geldi. Grimes'ın sesi de sık sık bu değişikliği yansıttı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öfkeli kekelemelerden buz gibi tehditlere kadar, Rick'in kelime dağarcığı değişti ve dizi ilerledikçe genel tonundaki saldırganlık arttı.

Bir zamanlar tatlı dilli, arzulu ve idealist bir lider olan Rick'in konuşmaları zamanla daha düşmanca ve hınçlı bir hal aldı. 

İlk sezonda, iyimser tavrıyla hayatta kalan arkadaşlarına ilham veren Rick, 2. sezonun başlarında dizide yaşanan olaylarla değişmeye başladı.

"Bu artık bir demokrasi değil" sözleri Rick'in sesinin ve kişiliğinin değişmeye başladığının erken bir işaretiydi. 

9. sezona gelindiğinde Rick, yumuşamaya ve ilk sezondaki tonuyla benzerlikler göstermeye başladı. Bununla birlikte, geliştirdiği sert ve otoriter tını, onunla kaldı.

Buradan sonrası The Walking Dead'le ilgili spoiler içerir, baştan uyarıldınız!

İkinci sezon finalinde, en iyi arkadaşı Shane'i öldürmek Rick'in tartışmasız en önemli kararıydı ve ateşin başında yaptığı konuşma grubun alışık olduğu umutlu tondan daha karanlık ve agresif bir tona dönüştü.

En yakın arkadaşının ölümünün ötesinde Rick, eşi Lori'yi ve oğlu Carl'ı da kaybetti. Carl'ın ölümü Rick'in bir zamanlar olduğu adama dönmesi için bir fırsat gibi görünürken, Lori'nin ölümü onun en karanlık döneminin başlangıcı olmuştu.

Diğer karakterler de evrildi

Elbette değişen tek ses Rick'in sesi olmadı. Norman Reedus'ın canlandırdığı Daryl ve Lauren Cohan'ın hayat verdiği Maggie gibi uzun soluklu karakterlerin sesleri de dizi süresince değişti. Dizinin büyük bölümünde üçü aynı grubun parçasıydı ve aynı koşullara maruz kaldı.

The Walking Dead, 11 sezonun sonunda sona erse de dizinin öne çıkan karakterleri spinoff'larla yaşamaya devam ediyor. 

The Walking Dead: Dead City'de Maggie ve Negan, Manhattan'da hayatta kalmaya çalışırken Hershel'ı bulmaya çalışıyor.

İlk bölümü eylülde yayımlanacak olan The Walking Dead: Daryl Dixon'daysa, Norman Reedus'ın canlandırdığı karakter, Fransa'dan eve dönüş yolunu bulmaya çalışıyor.

İki dizi de şimdiden ikinci sezon onayını aldı.

Öte yandan The Walking Dead'in merakla beklenen Rick'le Michonne spinoff'unun çekimleri de tamamlandı. The Walking Dead: The Ones Who Live adlı dizide hikaye, Michonne'un Rick'i aramak üzere yola çıkmasıyla ana dizinin kaldığı yerden devam edecek. Dizinin 2024'te izleyiciyle buluşması bekleniyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU