Luca Guadagnino'nın aşk üçgeni: Bu filmde "tenis, seks yerine geçiyor"

"Hepsinin arzuladığı seks kortta yaşanıyor"

Filmin 26 Nisan 2024'te gösterime girmesi planlanıyor (Metro-Goldwyn-Mayer)

Beni Adınla Çağır'ın (Call Me by Your Name) yönetmeni Luca Guadagnino, yeni filminde kendine bir görev yükledi: Tenisi seksi kılmak.

Oyuncularının anlattığına göre yeni filmi Challengers'da yönetmen, sporun şehvetli fizikselliğini vurguladı. 

Challengers'da Emmy ödüllü Zendaya, tenis oyunculuğunu bırakıp antrenörlüğe yönelen Tashi'yi canlandırıyor. Bir yandan eşi Art'ın kariyeriyle ilgilenen Tashi'nin yolu, eski erkek arkadaşıyla kesişiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmde 26 yaşındaki Zendaya'ya Mike Faist ve Josh O’Connor eşlik ediyor. Challengers'da şimdiden çok konuşulan bir üçlü ilişki sahnesi de bulunuyor.

O'Connor, sinema dergisi Empire'a yaptığı açıklamada, "Tenis, seks. O anlar çok seksi. Film, öncesi ve sonrasındaki gerilimle ilgileniyor. Hepsinin arzuladığı seks kortta yaşanıyor" dedi.

O'Connor'ın rol arkadaşı Faist, yönetmen Guadagnino'nun filmden önce "tenis hakkında hiçbir bilgisi olmadığını" ama sporun kendisinin konunun dışında olduğunu söyledi.

Faist, Guadagnino için "Sanırım tenisin belirli özelliklerine sadece belli belirsiz bir ilgisi vardı" dedi ve ekledi: 

O daha çok vücutlar ve terle ilgileniyordu.

Oyuncular, filmde danışman olarak görev yapan eski profesyonel tenisçi Brad Gilbert'la üç ay boyunca antrenman yaptı.

Amerikalı aktris, Empire'a şunları söyledi: 

Luca'nın gerçekten iyi olduğu şey, duygusallığı ve arzuyu bulmak. Sadece bakışlarda bile çok şey var. Gerilim artıyor. Bazen serbest bırakılmamak iyi bir şey.

Beni Adınla Çağır'ın yönetmeni Guadagnino, daha önce IndieWire'a yaptığı açıklamada "hiperkinetik" bir filmle ilgilendiğini söylemişti. 

Bence o filmdeki üç karakter çok karmaşık ve gerçekten berbat insanlar ve ben onları çok seviyorum. Ve bir spor filmi, neden olmasın?

Challengers'ın 2023 Venedik Film Festivali'nin açılışını yapması planlanıyordu ancak Hollywood'da devam eden grevler nedeniyle vizyon tarihi ertelendi.


Independent Türkçe, Indiewire, Empire

DAHA FAZLA HABER OKU