Barbie hayranları "filmin en kötüsü" dedikleri espriyi eleştiriyor

Bir hayran, "Filmin değiştirmek isteyeceğim tek kısmı buydu" dedi

Barbie hayranları, filmin "en kötüsü" diye nitelenen bir replikten şikayet ediyor.

Bu hafta dünya çapında 1 milyar dolar hasılata ulaşması beklenen gişe canavarı, önceki haftalarda gösterime girmiş ve eleştirmenlerle izleyicilerin beğenisini kazanmıştı. The Independent, 5 yıldız verdiği filmi "neredeyse mucizevi bir başarı" diye nitelendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetmen Greta Gerwig'in yönetmen eşi Noah Baumbach'la birlikte yazdığı filmin başrollerinde yapımcı Margot Robbie ve Ryan Gosling yer alıyor.

Filmde birçoğu Gosling'in Ken rolündeki performansını içeren çok sayıda kahkaha dolu an var fakat Barbie'ye dair bir espri birçok izleyicide kötü bir izlenim bıraktı.

Bu espri, Barbie'nin Barbieland'e döndükten sonra varoluşsal bir kriz yaşadığı ve buranın Ken'ler tarafından ele geçirildiğini keşfettiği sırada yapılıyor.

"Tuhaf" Barbie'nin (Kate McKinnon) evindeyken Barbie, insan karakter Gloria'ya (America Ferrera) duygusal şekilde şunları söylüyor:

Artık güzel değilim. 'Basmakalıp Barbie' güzelliği yok bende.

Burada, anlatıcının (Helen Mirren) şöyle dediği duyulabiliyor:

Film yapımcılarına not: Eğer bu mesajı vermek istiyorsanız Margot Robbie, oynatmak için yanlış kişi.

Görünüşe göre bu espri, filmi beğenen ancak sosyal medyada bu espriden duydukları hayal kırıklığını dile getiren pek çok kişiyi etkilemeyi başaramadı. @PopBase tarafından sorulan "#Barbie'nin en sevdiğiniz kısmı neydi?" sorusu üzerine hayranlar, görüşlerini açıkladı. Bir hayran Robbie'nin görünüşüne vurgu yapan bu anlatımdan özellikle bahsetti.

Bir kişi katılmadığını ifade ederek "Aslında bu espriden nefret ettim ve sahneyi benim için daha az etkili kıldı" diye yazarken, bir başkası da şunları ekledi:

Kelimenin tam anlamıyla filmdeki en kötü an. korkunç derecede komik değil ve acınacak derecede öz savunmacı. öz farkındalık bu seçimi daha iyi yapmıyor.

Başka bir izleyici de araya girdi:

Aslında filmin değiştirmek isteyeceğim tek kısmı buydu. Birinin göz kamaştırıcı olması, kendini çirkin HİSSEDEMEYECEĞİ anlamına gelmez.

pek çok kişinin bu repliği çok beğendiğini görüyorum, ama benim biraz keyfimi kaçırdı?? sanki anlatıcı 'çirkin olmak' hakkında şikayet edebilecek kadınlar OLDUĞUNU ve margot robbie gibi güzel olmadıklarından bunu yapabilecekleri fikrini destekliyor???

 

Açıkçası bu benim en az sevdiğim kısımdı. Bu kişinin güzel olup olmadığıyla alakalı değil

 

Bu repliği hiç sevmeyenler arasında beni de sayın.


Ancak bazıları Mirren'ın anlatımının, replik söylenmeden hemen önce akıllarına gelen kesin düşünce olması nedeniyle sahnenin etkili olduğunu savundu.

Bir kişi, "Kelimenin tam anlamıyla mükemmeldi çünkü ben de kendime TAM DA bunu söylüyordum" diye yanıtladı ve bu anı "dahice" diye niteledi.

Barbie hâlâ sinemalarda.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU