Gladyatör 2'nin yapımcılarını Paul Mescal'in tiyatrodaki üstsüz sahneleri ikna etmiş

İrlandalı aktör, West End'de tekrar sahnelenen Arzu Tramvayı'nda rol almıştı

(AP)

Paul Mescal'ın West End Tiyatrosu'nda tekrar sahnelenen Arzu Tramvayı'ndaki (A Street Car Named Desire) üstsüz sahneleri, stüdyo yöneticilerini Ridley Scott'ın yakında gösterime girecek filmi Gladyatör 2 (Gladiator 2) için aktörün uygun seçim olduğuna ikna etmiş.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

27 yaşındaki İrlandalı aktörün Gladyatör'ün (Gladiator) devam filminde rol alacağı, Phoenix Tiyatrosu'nun 6 hafta sahnelenen Olivier ödüllü yapımında başroldeki çabuk öfkelenen Stanley karakterini oynamaya başlamasından bir ay önce, şubatta teyit edilmişti.

Öte yandan Variety'ye göre stüdyo yöneticileri, Mescal'ın toganın içini doldurabileceğini teyit etmek için aktörü, ABD'nin güneyine odaklanan dramada sahnede izlemeye gitmiş.

Paramount'ın eş başkanı Daria Cercek, yayın kuruluşuna verdiği yeni röportajda şöyle dedi:

Stanley'i canlandırırken gömleğini çıkardığı birkaç an vardı ve bu çok heyecan vericiydi.

Cercek ve diğer eş başkan Michael Ireland, seyirciler arasındaki "hanımlardan" "yüksek sesler gelmesine" neden olan bu sahneleri izledikten sonra "adamımızı bulduk" demiş.

Normal People'ın yıldızı daha önce verdiği bir röportajda ironik biçimde, radikal vücut değişimlerine "odaklanılmasına" karşı ilgisizliğini dile getirmişti.

Mescal, rol için kendisinden beklenen "fiziksel sağlamlığa" değinirken, "bunun ötesinde" herhangi bir şeyle "ilgilenmediğini" söylemişti.

İrlandalı oyuncu o dönem şöyle demişti: 

Bu adam savaşmak ve vahşi olmak zorunda. Ve bana doğru görünen ve hissettiren şey neyse, öyle olacak.

Gelecek devam filminde Mescal, gişede büyük başarı elde eden 2000 yapımı ilk filmde Joaquin Phoenix'in oynadığı Roma İmparatoru Commodus'un küçük yeğeni Lucius'un yetişkin halini canlandıracak.
 

Gladyatör
Russell Crowe, Gladyatör'de (Dreamworks/Universal/Kobal)


Gladyatör 2, ilk filmden 24 yıl sonra vizyona girecek. İlk film, köleliğe zorlanan ve kendisine ihanet eden Commodus'tan (Phoenix) intikam almaya ant içen Romalı asker Maximus'un (Russell Crowe) hikayesini anlatıyordu.

Öte yandan Gladyatör'ün sonunda Maximus'un öldüğü görüldüğünden, Crowe devam filminde geri dönmeyecek.

Scott devam filmiyle ilgili planlarını ilk kez 2018'de açıklamıştı. Yönetmen daha sonra Eylül 2021'de bir güncelleme yaparak, filmin yazım aşamasında olduğunu ve yakında gösterime girecek filmi Napolyon'u (Napoleon) bitirdiğinde "başlamaya hazır" olacağını belirtmişti.

Phoenix'in Fransız askeri lideri canlandırdığı Napolyon'un 24 Kasım 2023'te sinemalarda gösterime girmesi bekleniyor.

Gladyatör ilk gösterimi sonrası eleştirel ve ticari açıdan büyük başarı elde etmişti. Gişelerde patlama yapan film dünya çapında 460 milyon dolar ve 5 dalda Oscar kazandı.

Gladyatör 2, 22 Kasım 2024'te sinemalarda vizyona girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU